Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Краматорську – 17 жертв ускладнень грипу

«Люди запізно звертаються за допомогою», — переконаний начальник відділу охорони здоров’я міськради Ігор Михайлов
12 січня, 2016 - 11:48

Станом на 11 січня у стаціонарах Краматорська Донецької області перебували 208 пацієнтів із пневмоніями, із них 33 знаходились у важкому стані, повідомив відділ охорони здоров’я Краматорської міськради. Місцева влада організувала оперативний штаб із реагування на епідемічну ситуацію у місті. Як мінімум, до кінця наступного тижня у Краматорську триватимуть карантинні заходи.

Наприкінці минулого тижня на засіданні штабу з реагування на епідемічну ситуацію вирішили надати додаткові кошти на необхідні медикаменти і витратні матеріали. Препарати лікарні зможуть придбати вже 12 січня. Крім цього, днями в область надійшов противірусний препарат «Таміфлю», який закупили у попередні роки за кошти державного бюджету. Лікарні Краматорська отримали 70 упаковок препарату, інформує відділ охорони здоров’я Краматорської міськради. Для лікування одного хворого треба не менше двох упаковок препарату.

Ігор МИХАЙЛОВ, начальник відділу охорони здоров’я Краматорської міської ради:

— 17 людей померли від ускладнень грипу, а не від самого грипу. Переважно це відбувалося через те, що люди запізно зверталися за медичною допомогою — на восьмий, дев’ятий, десятий день від початку хвороби. Люди приходять до лікарів, коли вже розвиваються ускладнення. Ситуація абсолютно неунікальна, бо грип завжди проходить із ускладненнями. Давно не було великих епідемій грипу, тому жителі Краматорська розслабилися і вирішили лікуватися самостійно. Зверталися до лікарів, коли їм ставало геть погано. Щодо стабілізації ситуації можна буде сказати днями.

Марія ПРОКОПЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: