Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Києві з’явиться нова транспортна система

Столична влада розробляє інноваційний проект за технічної допомоги Світового банку
9 вересня, 2015 - 11:26
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Мета створення системи — оптимізація потоків громадського транспорту. Новину повідомили на сайті Київської міської державної адміністрації. Про плани щодо оновлення транспортної схеми мер Києва Віталій Кличко повідомив під час семінару «Сталий міський транспорт міста Києва. Технічна допомога Світового банку». За словами мера Києва, столична влада залучила до аналізу поточної ситуації та вироблення стратегії міжнародних експертів зі Світового банку. Виявляється, востаннє заміри пасажиропотоку у Києві проводили 1986 року, і транспортна схема до сьогодні працює за застарілими розрахунками.

Реформування системи міського транспорту відбудеться у двох ключових напрямках. «У першу чергу, необхідно спростити транспортну схему міста. Це можна зробити, якщо зменшити кількість дублюючих маршрутів, на яких пасажиропотік становить менше 5 тисяч осіб на добу, і збільшити кількість прямих маршрутів. Також треба розширити маршрути підвозу пасажирів до метро та поліпшити сполучення з передмістям за рахунок пересадочних вузлів на околицях міста», —  цитує Віталія Кличка сайт мерії.

Крім цього, необхідно поліпшити сполучення з центром густонаселених районів міста, зокрема, Троєщини. Віталій Кличко коментує: «За рекомендацією фахівців банку, ми плануємо об’єднати шість існуючих маршрутів громадського транспорту у три. Об’єднання буде стосуватися маршрутів тролейбусів і маршруток. Також ми відкриємо три абсолютно нових маршрути, які зараз не обслуговуються, але мають величезний потенціал».

Екологічна складова — також у фокусі розробників нової транспортної схеми. «Ми опрацьовуємо напрямок використання екологічно чистого транспорту. Ми розглядаємо закупівлю тролейбусів і трамваїв, які не забруднюють атмосферу і використовують набагато менше електроенергії, — акцентував Віталій Кличко. — Тому пропозиції Світового банку дуже цінні для Києва — ми будемо реалізовувати напрацювання, використовуючи найкращий світовий досвід. Місто — це живий організм, головними артеріями якого є маршрути громадського транспорту. Тому одне з головних завдань, яке ми повинні вирішити, — налагодити ефективне і зручне транспортне сполучення в столиці».

Марія ПРОКОПЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: