Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Львові відбудуться Дні української діаспори

Велелюдний захід з участю діаспорян із чотирьох десятків країн триватиме три дні — 27–29 серпня
18 серпня, 2017 - 11:55

Він присвячений 50-річчю Світового конгресу українців, а більшість його подій відбуватиметься на базі Національного університету «Львівська політехніка». Розпочнуться Дні божественною літургією в Архікатедральному соборі святого Юра 27 серпня о 18.00. Продовжаться — гала-вечором у «Львівській політехніці» та презентацією експозиції до 50-річчя СКУ.

У подальшій програмі — Міжнародна конференція «СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст», презентація видання «Українсько-польське примирення в документах ієрархії та священства», акції «Шана героям» в Державному історико-культурному музеї-заповіднику «Личаківський цвинтар» та «Українці разом — майбутнє за нами» у «Саду світового українства» в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», експозиція з творів діаспорян-мистців у Національному музеї ім. Андрея Шептицького...

За словами одного з організаторів Днів української діаспори у Львові, директора Міжнародного інституту освіти, культури за зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірини Ключковської, навіть важко порахувати, скільки українців з-за кордону буде цими днями у Львові — лише на участь у конференції зареєструвалося 350 осіб. А загалом, говорить п. Ключковська, значення Днів складно переоцінити, тому що Світовий конгрес українців об’єднує громадські організації із 53 країн світу і представляє 20-мільйонну спільноту наших співвітчизників, які живуть і працюють за межами України.

Про перебіг Днів української діаспори у Львові, також детальніше про учасників заходу, в тім числі з Російської Федерації, — у наступних числах «Дня».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів
Газета: 
Рубрика: