Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Україна готується до участі у конкурсі

На проведення зимової Юнацької олімпіади 2028-го чи зимових Олімпійських ігор 2030 року
6 серпня, 2020 - 08:35

Нещодавно, під головуванням Керівника Офісу Президента Андрія Єрмака та за участю радниці голови Офісу Президента Олени Говорової й міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, відбулося обговорення проєкту створення в Україні високогірного всесезонного спортивно-туристичного кластеру «Боржава», повідомляє dsmsu.gov.ua.

Керівник Офісу Президента констатував, що Україна зацікавлена у втіленні цього проєкту та зазначив, що присутні на його обговоренні — це ті, хто буде офіційно залучений до роботи над його реалізацією. Андрій Єрмак запропонував створити на базі Національної інвестиційної ради робочу групу щодо реалізації проєкту. Андрій Єрмак також розповів, що за дорученням Володимира Зеленського Офіс Президента спільно з Національним олімпійським комітетом опрацьовує питання приїзду в Україну голови МОК, і висловив переконання, що це було б доброю нагодою показати, як Україна готується до того, щоб стати одним з учасників конкурсу на проведення зимових Олімпійських ігор.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт повідомив, що президент НОК Сергій Бубка працює над питанням участі України у конкурсі на проведення зимових Юнацьких Олімпійських ігор 2028-го чи зимової Олімпіади 2030 року. Він також зазначив, що як колишній учасник Олімпійських ігор підтримує реалізацію проєкту, який дасть значний поштовх для розвитку масового спорту та спорту вищих досягнень, зокрема, його зимових видів.

Газета: 
Рубрика: