Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Уже вдруге

Львівська міська влада просить державу втрутитися у «сміттєву» проблему
15 березня, 2017 - 12:11
ФОТО GALINFO

У вівторок у Львові відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Учасники зібрання — а це, зокрема, міський голова Андрій САДОВИЙ, керівник управління охорони здоров’я Володимир ЗУБ, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина СЛІЧНА, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій БАБАК, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор ІВАНІЦЬКИЙ — уже вдруге прийняли рішення звернутися у всі держструктури щодо критичної ситуації з вивезенням і захороненням твердих побутових відходів Львова. Клопотання, як і під час попереднього засідання, направлять прем’єр-міністру, голові ЛОДА, Міністерству охорони здоров’я України та Держспоживслужбі.

Члени комісії констатували: ситуація у Львові — дуже складна. На ранок 14 березня з міста не вивезено непотребу із 25% майданчиків, що навіть за мінімального підвищення температури повітря загрожує значним погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації.

«Керівництво держави добре інформоване про те, що понад 9 місяців не працює полігон, який був базовим для Львова і 4 районів області, — зазначив Андрій Садовий. — Агломерація — а це понад мільйон людей — щодня продукує відходи, котрі нема куди вивозити. Замість того щоби прийняти рішення і на тих полігонах, які є в Україні, по одній машині приймати сміття, роблять все навпаки — штучно перекривають, зупиняють». Мер також повідомив, що кожного дня скеровує листи голові уряду та керівнику обладміністрації, але всі звернення залишаються без відповідей.

За словами начальника управління охорони здоров’я ЛМР Володимира Зуба, вже за температури повітря плюс вісім градусів значно підвищується ризик поширення кишкових інфекцій. «За стабільно високої температури ці ризики значно зростатимуть», — попереджає Володимир Зуб.

У свою чергу, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна особливо наголосила на тому, що склалася критична ситуація з вивезенням ТПВ також із контейнерів біля шкіл, дитячих садочків та медзакладів. «Отож невивезення сміття становить загрожує здоров’ю і дорослих львів’ян, і дітей», — сказала Галина Слічна.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів
Газета: 
Рубрика: