Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

В пам’ять про добровольців

У Херсоні назвуть сквер на честь ветеранів батальйону «Херсон»
26 червня, 2018 - 11:45
ФОТО MOST.KS.UA

Зеленій зоні поблизу трьох будинків на вулиці адмірала Сенявіна, що в Таврійському мікрорайоні, нададуть статусу скверу і назвуть «на честь ветеранів батальйону міліції особливого призначення «Херсон».

Про це йдеться у відповідному проекті рішення Херсонської міської ради, яке депутати розглянуть на найближчому пленарному засіданні. Згідно з проектом, новий сквер внесуть до переліку геонімів міста та передадуть на баланс КП «Парки Херсона» для благоустрою території.

Раніше на цьому місці висадили дерева і квіти, проклали доріжки, встановили лавки, облаштували зону з вуличними тренажерами та дитячим майданчиком. Сквер урочисто відкрили ще в серпні минулого року, але досі територія не отримала офіційного статусу.

ДОВІДКА «Дня»

Батальйон «Херсон» — добровольче формування патрульної служби поліції особливого призначення, створене в травні 2014 року у структурі МВС України в Херсонській області. До складу батальйону увійшли 50 осіб — цивільні добровольці та діючі працівники міліції, які виявили бажання служити в зоні АТО.

Після кількамісячних навчань 19 серпня батальйон був відправлений у зону бойових дій під Іловайськ Донецької області.

25 серпня у засідку бойовиків потрапив службовий автомобіль батальйону «Херсон». В результаті цього інциденту загинули командир батальйону лейтенант Руслан Сторчеус, старший сержант Олег Гребінський та рядовий міліції водій Олег Пєшков. У ході боїв за Іловайськ та виходу з оточення бойовиків (25—29 серпня) батальйон «Херсон» втратив дев’ять бійців. На сьогодні батальйон «Херсон» реформований у роту поліції спеціального призначення.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон
Газета: 
Рубрика: