Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Відправ вітальну листівку!

У Вінниці працює єдина в Україні Новорічна пошта
24 грудня, 2019 - 11:54
ФОТО АВТОРА

Уже третій рік поспіль до зимових свят у центрі міста відкривається Новорічна пошта, звідки можна безкоштовно надіслати вітання з Новим роком та Різдвом своїм рідним і близьким. Цього року до послуг вінничан спеціально розробили оригінальні вінницькі марки, стильні листівки і марковані «вінницьким стилем» конверти. А щоб спонукати гостей та мешканців міста писати і надсилати вітальні листівки, департамент маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради вигадав своєрідний вітальний челендж.

«Найчастіше до Новорічної пошти навідуються діти, які пишуть листи до Святого Миколая чи Санта Клауса з проханням отримати омріяний подарунок. Але цього року ми вирішили активізувати дорослих і запропонували їм стати учасником програми «Листівка із Вінниці», — розповідає директор департаменту маркетингу міста і туризму Олександр ВЕШЕЛЕНІ. — Учасники, які відправлятимуть кілька вітань з використанням листівок Новорічної пошти, одержать призи. Одне привітання — у подарунок листівка і марка. Два привітання — дві листівки і марки. Три відправлених привітання: тоді «ставки» зростають, і людина одержує в подарунок три листівки, а до них — набір із трьох марок у буклетику, в якому розповідається «про Вінницю і пошту». Якщо людина бажає надіслати привітання чотирьом адресатам, то вона одержує три листівки, зазначений буклетик і брендовану ялинкову прикрасу. Єдина умова — листівки потрібно відправляти за чотирма різними адресами за межі Вінниці».

Олександр додає: ідея провести такий вітальний челенж виникла тому, що сьогодні у світі набирає обертів рух обміну листівками — посткросинг, охоплюючи дедалі більше країн та континентів. І саме на зимові свята кожен із нас прагне тепла й затишку, великих перетворень і маленьких чудес. В епоху гаджетів, інтернету й електронного листування «живий» конверт чи поштівка з теплими, щирими побажаннями перетворюється на справжнє маленьке диво людяності й доброти.

«Вінницька Новорічна пошта не має аналогів в Україні. Ця традиція впроваджена департаментом культури і вже третій рік поспіль надає нашому місту особливого шарму святкування Нового року та Різдва, приваблюючи дедалі більше туристів і жителів міста, — продовжує директор департаменту маркетингу міста і туризму Вінницької міськради. — Більше того, саме у Вінниці діє єдиний у світі Музей української марки. Тому пропонуємо всім охочим принести світлу нотку новорічного тепла та різдвяних радощів у життя рідних, друзів і навіть незнайомих співвітчизників. Просто відправте їм вітальну листівку».

Участь у проєкті — абсолютно безкоштовна, як і все необхідне для привітань: папір, листівка, марка і конверт. До слова, в «асортименті» пошти навіть є листівки на тему легендарного Щедрика з оригінальними привітаннями — їх також можна відправляти з оригінальними марками й вінницьким штемпелем. Так само можна принести й будь-яку іншу листівку. Головне — підписати її на пошті і вкинути у новорічну скриньку.

Працюватиме Новорічна пошта до 10 січня. Відвідати її можна щодня з 16.00 до 20.30, крім 31 грудня та 6 січня. Розташований новорічний офіс листонош у самісінькому центрі міста, біля Вінницької вежі.

Олеся ШУТКЕВИЧ, «День», Вінниця
Газета: 
Рубрика: