Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вибухи в Балаклії

військова прокуратура перевіряє версію недбалого ставлення до служби, а СБУ — можливість диверсії
5 грудня, 2017 - 11:51
ФОТО REUTERS

Військова прокуратура перевіряє версію про те, що до пожежі і вибухів на 65 арсеналі (в/ч 1652) у Балаклії Харківської області могло призвести недбале ставлення до служби військовослужбовців Збройних сил України.

«Військова прокуратура Харківського гарнізону під час здійснення досудового розслідування кримінального провадження №42017220750000123 від 20.04.2017 за ч.3 ст.425 УК України перевіряє версію недбалого ставлення військових службових осіб військової частини А1352 до служби, що призвело до тяжких наслідків», — йдеться у звіті військового прокурора Харківського гарнізону Романа Ткаченко на запит агенції «Інтерфакс-Україна».

У документі наголошується, що УСБУ в Харківській області проводить також досудове розслідування кримінального провадження за фактом вибухів на 65 арсеналі за ст.113 (диверсія) УК України. «У згаданому кримінальному провадженні проведено комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на швидке, повне та об’єктивне досудове розслідування згаданого злочину», — йдеться у звіті Р.Ткаченка.

Нагадаємо, у ніч на 23 березня розпочалися вибухи на території 65 арсеналу (в/ч 1652), неподалік Балаклії. Тоді в результаті детонації боєприпасів загинула жінка, троє потерпілих. Пізніше в лікарні помер ще один потерпілий. Унаслідок вибухів у Балаклії було зруйновано і пошкоджено 392 об’єкти (житлові будинки, будівлі соціальної, освітньої і промислової сфер). У багатоквартирному житловому фонді було пошкоджено 117 будинків, з яких 4 підлягають знесенню. У приватному секторі найбільше пошкоджено 228 будинків, 2 зруйновано. Пошкоджено 14 об’єктів соціальної сфери. За матеріальною допомогою для відновлення житла до Балаклійської міськради звернулося 3109 мешканців. Загалом до списоку громадян, що потерпіли внаслідок вибухів на військовому арсеналі, було внесено 3908 мешканців міста.

Газета: 
Рубрика: