Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ювілейне перевидання книги «Україна Incognita» зустріли у регіональному турі містами України

У Рівному, Луцьку та Львові за участі головного редактора “Дня” Лариси Івшиної відбулася презентація перевидання книги «Україна Incognita»
21 вересня, 2022 - 17:03

Цьогоріч «першій ластівці» книжкової серії «Бібліотека газети "День"» виповнюється 20 років, однак провідна ідея цієї праці — ідентичність і модернізація — набула нині ще більшої актуальності. Українці мають думати про майбутнє, а для цього конче потрібне безперервне перенавчання нашої нації, потрібна надійна історична лоція. Є всі підстави стверджувати, що «Україна Incognita» є саме такою.

Ювілейне перевидання книги особливе й тим, що супроводжується післямовою головного редактора “Дня” Лариси Івшини, написаною влітку 2022 року, по слідах драматичних подій російсько-української війни.

«Історія готує майбутнє з матеріалу замовника». «Бібліотеці й першій книзі Україна Іncognita – 20 років. Саме час оцінити уроки історії і як ми вчилися... Може, хоч тепер має бути очевидно: Історія, перенавчання народу – питання національної безпеки. За цей час можна було ще й здійснити успішну гуманітарну експансію. Путін «живиться» нашими гріхами. До речі, дуже показово, що, вкравши Крим, він оперативненько вніс поправки в шкільні підручники історії... І росте нове покоління сусідів, у свідомості яких закріплена збочена «карта світу» – де нашої країни нема. Це не жарт. Це і є війна за місце в історії», – нагадує головна редакторка газети «День» Лариса Івшина.

У кожному місті туру зібралось чимало друзів, читачів та шанувальників газети “День”. Вони активно ділилися своїми враженнями та роздумами після презентацій:

 

Регіональний тур здійснюється за сприяння Благодійного фонду підтримки ініціатив газети «День» та в рамках проєкту «Адвокати громад», що імплементується ГО «АНТС» за підтримки European Endowment for Democracy.

Рубрика: