Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

За програмою «Еразмус+»

Понад півтори тисячі українських студентів візьмуть участь в обміні з європейськими вишами
13 вересня, 2016 - 10:59

У короткотерміновому обміні з європейськими вишами візьмуть участь 1583 студенти українських університетів, повідомляє mon.gov.ua. «Участь у короткотерміновому обміні з європейськими університетами візьмуть 2220 осіб. Планується, що 1583 стипендіати з України отримають можливість навчатися або переймати професійний досвід у Європі. Відповідно 637 стипендіатів з Європи відвідають Україну для короткотермінового навчання та обміну досвідом», — йдеться у повідомленні.

Така можливість у студентів українських ВНЗ з’явилася завдяки приєднанню України до програми Європейського Союзу на період 2014—2020 рр. «Еразмус+», що підтримує проекти партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки молоді і спорту.

У міністерстві повідомили, що «за результатами конкурсу «Міжнародна кредитна мобільність», у 2016 році національні агентства «Еразмус+» країн-членів Програми ЄС «Еразмус+» підтримали 116 проектів на організацію міжнародної кредитної мобільності у співпраці з українськими вищими навчальними закладами. Загальна сума виділених коштів на проекти мобільності з Україною — 7 380 000 євро».

За інформацією МОН, з 2015 року 2154 стипендіати вже користуються такими можливостями. Списки українських університетів, які виграли проекти з Міжнародної кредитної мобільності «Еразмус+», розміщено в Базі проектів «Еразмус+».

Газета: 
Рубрика: