Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

За участю провідних вишів світу

На Луганщині побудують міжнародний університет майбутнього
29 вересня, 2017 - 11:44

У четвер під час привітання освітян із професійним святом голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз поділився планами побудувати на Луганщині сучасний університет майбутнього за участю провідних вишів світу.

На думку Юрія Гарбуза, це зробить регіон більш привабливим для перспективної молоді і сприятиме його розвитку. Адже через військовий конфлікт на Донбасі випускники шкіл здебільшого полишають область і виїжджають здобувати вищу освіту подалі від АТО. «Якщо цей процес не зупинити, через 7—10 років Луганщина стане справжньою пустелею», — зазначив губернатор.

Ідею створення міжнародного університету Юрій Гарбуз вже обговорив з міністром освіти й у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій. Нещодавно губернатор повернувся з Канади, де познайомився з принципом роботи кампусу університету в Торонто.

«Ідея нашого університету така: всі вищі навчальні заклади будуть перебувати на різних поверхах одного будинку, з одним ректором, і щонайменше 50% викладачів мають бути з усього світу. Це Японія, Китай, Німеччина, Канада та Сполучені Штати Америки. Це буде освітнім майданчиком для майбутнього Луганщини», — сказав Юрій Гарбуз.

Де саме будуватимуть університет майбутнього — у Сєверодонецьку чи Рубіжному — ще не вирішили.

Наталія ВОЙНОВА, Луганська область
Газета: 
Рубрика: