Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Запорізьку Січ» для туристів не закриють

Кузню на Хортиці планують відновити до Покрови
18 серпня, 2015 - 11:36
ФОТО TERRAINCOGNITA.INFO

У неділю, 16 серпня, на Хортиці в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» від блискавки зайнялася кузня. Пожежникам вдалося приборкати вогонь, але для початку відновлювальних робіт у комплексі чекають на страхову компанію, яка оцінить завдані збитки.

«Вже є волонтери, які зголосилися допомогти у відновленні кузні, коли страхувальники дадуть дозвіл, одразу станемо до роботи. Збитки не дуже великі, бо конструкція сама по собі проста. Єдине, що не будемо відновлювати солом’яну покрівлю, шукатимемо черепицю для даху. Реально все відновити до Покрови, 14 жовтня. На великому коші обслуговування залишається в тому ж режимі, однак передмістя комплексу зараз закрите, думаю, до Дня незалежності відкриємо і його», — розповів директор історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» Михайло Левченко.

Для відвідувачів зараз залишаються доступними основні об’єкти комплексу — храм, будинок кошового, військова канцелярія та інші курені, які розміщені на Великому коші. В передмісті комплексу, де була пожежа, знаходиться корчма й постраждала від вогню кузня.

Віталій АНДРОНІК, Запоріжжя
Газета: 
Рубрика: