Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Збережи душу»

У Вінниці бійців АТО вчитимуть контролювати емоції
14 квітня, 2016 - 11:37

19 травня на базі центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями розпочнуться тренінгові заняття для бійців із військової частини 3028 Національної гвардії України. 12 військових, які пройшли щонайменше три ротації в зоні АТО, упродовж двох днів працюватимуть з психологами із громадської організації «Збережи душу». Також для них проводитимуть заняття відомі в Україні тренери з арт-терапії та подолання постстресових станів.

«На жаль, в Україні було знищено інституцію військових психологів, і коли прийшла війна, ми виявилися не готовими боротися з її наслідками, — каже голова ГО «Збережи душу» Людмила Євсєєва. — Ми, психологи, об’єдналися у волонтерську групу психологічної допомоги солдатським сім’ям. Зараз у нашій організації працює 16 фахівців. Займаємося здебільшого психологічною реалізацією демобілізованих бійців і консультуємо членів їхніх родин. За підтримки Британської ради в України запускаємо проект для психологічної підтримки демобілізованих бійців та військовослужбовців ЗСУ. Проведемо два тренінги для двох груп».

Представник психологічної служби військової частини 3028 Сергій Лещенко каже, що охочих взяти участь у навчально-тренінгових заняття буде чимало. Спочатку вояки, які поверталися із зони АТО, боялися звертатися по допомогу до психологів, не вірили, що вони можуть їм допомогти. Зараз ситуація змінилася і хлопці знають, що вони не хворі, їм просто важко впоратися з емоціями.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця
Газета: 
Рубрика: