Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Знову рекорд

4 листопада в Києві зафіксовано температуру вище +14,9°С
4 листопада, 2019 - 19:09
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, після полудня 4 листопада в Києві стовпчик максимального термометра піднявся вище +14,9°С. Таким чином перевищено максимум температури повітря для цього дня, зафіксований у 1957 році, йдеться на офіційному сайті обсерваторії cgo-sreznevskyi.kiev.ua. Зважаючи на високу температуру повітря, існує велика ймовірність перевищення і рекорду середньодобової температури повітря, який тримався з 1996 року, написали співробітники обсерваторії в понеділок.

А дещо раніше вони підбили підсумки жовтня в столиці: за даними спостережень метеостанції обсерваторії середньомісячна температура повітря жовтня у Києві становила +11,1°С, що вище за кліматичну норму на 3,0°С. Це дало йому змогу зайняти сьому позицію у рейтингу найтепліших з 1881 року.

Найтепліше було 14 жовтня, на третій день «бабиного літа», коли максимальна температура повітря після полудня сягала  +24,3°С. Під час цьогорічного «бабиного літа» побито 4 температурні рекорди.

Газета: 
Рубрика: