Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Зупинити незаконну вирубку на природоохоронних територіях

Вимагає Мінприроди від правоохоронних органів Івано-Франківщини
5 квітня, 2019 - 12:11
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

«На Івано-Франківщині продовжується рейдерське захоплення ДП «Кутським лісовим господарством» природоохоронних земель національного природного парку «Гуцульщина», — ідеться в повідомленні прес-служби Мінприроди, що надійшла на адресу «Дня». — В черговий раз Міністерство екології та природних ресурсів України отримало звернення від природного парку про зафіксовані незаконні рубки, на території наданій НПП в постійне користування, працівниками ДП «Кутський лісгосп».

За даними в.о. директора парку Юрія Стефурака, навіть поліцією зафіксований факт злочину не зупинив працівників ДП «Кутського лісового господарства». Вони продовжили здійснювати незаконну рубку, яка розпочалася 23 березня 2019 року і триває досі. Уже на сьогодні сума завданої навколишньому природному середовищу шкоди, нарахована Службою державної охорони парку, становить 314, 927 тис. грн...

...Зважаючи на всі викладені факти і раніше зафіксовані дії, Мінприроди вкотре закликає правоохоронні органи Івано-Франківщини зупинити незаконну вирубку лісу на природоохоронній території».

Газета: 
Рубрика: