Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Невловимий інгредієнт

20 жовтня — Всесвітній день кухаря
19 жовтня, 2012 - 00:00
МАЛЮНОК АННИ ГАВРИЛЮК / «День»

Коли мені стає геть зовсім сумно, улюблена моя справа — читати цікаві рецепти. Ніщо так не надихає на активні дії, як незвичні поєднання інгредієнтів.

Щоразу, коли беруся за кулінарні експерименти, я думаю: як і хто це вигадав чи винайшов? Хто першим додав сіль? Кому прийшла ідея зварити перший у людській історії суп? А печиво? Хто приготував найперше печиво? Як це сталося?

Кулінарія — суцільна творчість. Адже що ще могло спонукати людей до такого розмаїття страв? А творчість, у свою чергу, то є суцільна любов. Любов до світу, до людей, до своєї справи...

На цю думку мене наштовхнуло бабусине печиво. Адже любов, яка вкладена у простий і нехитрий рецепт, робить його для мене найсмачнішим у світі. Певно, любов і турбота — головні складові усіх відомих рецептів.

Зі святом творчості й любові, шановні кухарі та шанувальники кулінарного мистецтва!

Анна ГАВРИЛЮК, «День»
Газета: