Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Атомні станції працюють стабільно

7 грудня, 2004 - 00:00

«Вся енергетична система України працює в заданих режимах. Міністерство палива та енергетики України тримає ситуацію під контролем», — заявив голова Мінпаливенерго — президент НАЕК «Енергоатом» Сергій Тулуб під час робочої зустрічі із Надзвичайним та Повноважним послом США в Україні Джоном Хербстом. За словами Тулуба, на атомних електростанціях на сьогоднішній день на 10 порушень менше, аніж у відповідний період минулого року. Водночас коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) на АЕС на 2% більше, ніж за відповідний період минулого року, — зазначив, як повідомила «Дню» прес-служба «Енергоатому», С. Тулуб.

Основними темами обговорення на зустрічі стали енергетична ситуація в країні та вплив на неї політичної нестабільності, що спостерігається останні тижні.

На запитання посла США щодо стабільності роботи ПЕК в нинішній, досить складній політичній ситуації, Сергій Тулуб підкреслив, що поки що на стабільність роботи самих підприємств ПЕК політична ситуація майже не впливає. Втім, за словами міністра, наразі можна спостерігати погіршення взаєморозрахунків регіонів за спожиті енергоносії. Це, у свою чергу, негативно впливає на поточні розрахунки із працівниками паливно-енергетичного комплексу.

Водночас Тулуб зауважив, що у разі будь-яких збоїв, спричинених, скажімо, політичною нестабільністю, на відновлення роботи об'єднаної енергетичної системи буде потрібно 45 днів. Тому загострення політичної кризи в країні, яка тим або іншим чином може вплинути на роботу підприємств ПЕК, є абсолютно неприпустимим. Адже тепло та світло, особливо у зимовий час, мають бути у кожному домі. Посол США привітав Сергія Тулуба із пуском Україною двох атомних енергоблоків — другого блока Хмельницької АЕС та четвертого блока Рівненської АЕС, а також із присвоєнням звання «Герой України».

Газета: 
Рубрика: