Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Бальцерович небезпечний і для України»

Голова парламентського промислового комітету Віктор Галасюк обурений порадами польського реформатора
5 липня, 2016 - 12:07

«Бальцерович в українській владі — це одночасно ширма для псевдореформаторів і «троянський кінь», який здатний серйозно нашкодити Україні», — вважає голова парламентського промислового комітету Віктор Галасюк.

Тим часом як поляки дійшли висновку, що «шокова терапія» Бальцеровича на зламі 1980-х і 1990-х призвела до різкого зубожіння широких верств населення і гальмування темпів економічного зростання, в Україні продовжують користуватися послугами співголови Групи стратегічних радників в уряді — радника Президента. «Що ж це у нашої влади за комплекс меншовартості чи жага самознищення, щоб тягнути з-за кордону відвертих шкідників та ще і піднімати їх на п’єдестал?!? Не розуміють чи свідомо роблять?» — обурюється нардеп від РПЛ на своїй сторінці у «Фейсбук».

Як відомо, днями лідер правлячої партії Польщі «Право і Справедливість» Ярослав Качиньський закликав відмовитися від посткомуністичної концепції економічного розвитку екс-міністра фінансів: «Ми повинні остаточно відкинути руйнівну концепцію шкідника Бальцеровича, зробити ставку в економіці на міністра Моравецького». Натомість Галасюк нагадав: у лютому цього року в Польщі було представлено «план Моравецького», серед п’яти пріоритетних пунктів якого є реіндустріалізація, інноваційний розвиток, капітал для розвитку, експансія за кордон, соціальний і регіональний розвиток.

«Своїм першочерговим завданням Моравецький назвав піднесення рівня ВВП країни, наголосивши, що в результаті реформ до 2030 року Польща повинна наздогнати середній ВВП по ЄС, а 2040 року випередити середній показник у Євросоюзі на 12,8%», — зазначив нардеп, додавши, що, на думку віце-прем’єра Польщі Моравецького, держава не може бути лише охоронцем і контролером — вона має бути керівником і партнером. «Це позиція справжньої національної влади», — переконаний Галасюк.

Алла ДУБРОВИК-РОХОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: