Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Бібліотека знань світового масштабу

Відтепер про деталі економічних досліджень Світового банку зможе дізнатися кожен — у Центрі інноваційних знань
25 червня, 2009 - 00:00
У ЦЕНТРІ МОЖНА ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ Й ШВИДШЕ. РАНІШЕ Ж, ЗА СЛОВАМИ МАРТІНА РАЙЗЕРА, КОЛИ ХТОСЬ ХОТІВ ОТРИМАТИ ДЕТАЛЬНУ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПРОЕКТИ СВІТОВОГО БАНКУ, ПОТРІБНО БУЛО ЗВЕРТАТИСЬ У ЦЕНТРАЛЬНИЙ ОФІС ДО СПЕЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ... / ФОТО КОСТЯНТИНА ГРИШИНА / «День»

Надати інформацію, котру просто так не знайдеш в інтернеті, знання справді світового масштабу майбутнім педагогам — потужна інтелектуальна інвестиція для всієї країни. Адже через педагогів на новий рівень знань матимуть шанс вийти й їхні учні. Такого висновку дійшли Світовий банк в Україні та Київський міський педагогічний університет (КМПУ) імені Бориса Грінченка, де днями відкрили Центр інноваційних знань.

Раніше, за словами директора Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартіна Райзера, коли хтось хотів отримати інформацію про проекти та програми, які фінансує Світовий банк, потрібно було звертатися в центральний офіс до спеціальних служб. «Проте не кожна людина була готова виявити зусилля і зробити це, тому ми почали розміщувати ці центри там, де люди матимуть доступ до потрібної інформації та паралельно дізнаються про діяльність Світового банку та його роботу», — продовжує Райзер.

До бібліотеки Центру входять електронні ресурси банку: показники світового розвитку, фінансування глобального розвитку, електронна бібліотека, річний звіт. Також можна переглянути публікації банку з проблем розвитку економічної та соціальної політики, боротьби з бідністю, а ще дослідження по окремих країнах. Економічні дослідження за секторами, які включають макроекономічний аналіз економіки України, аналіз розвитку окремих секторів — також до послуг користувачів Центру. Як зауважує ректор КМПУ Віктор Огнев’юк, ці публікації не знайти більше ніде, окрім Центру.

В освітніх цілях Центр також має графічні редактори, звукові та відеопрограми. У сервісі є навіть 3D модель планети, астрономічна програма, латинь, словники та текстовий редактор. Тобто все, що необхідно для повноцінного навчання та саморозвитку...

На церемонії відкриття Центру Віктор Огнев’юк і Мартін Райзер підписали Меморандум про співробітництво між університетом і банком у сфері освіти, науки та інформації. «Наш університет вдячний Світовому банку за підтримку, ми розраховуємо на подальшу співпрацю з ними», — відзначив Огнев’юк.

Доступ до Центру інноваційних знань, за словами ректора КМПУ, матиме кожен бажаючий — сервіси безкоштовні. Необхідно лише зареєструватися. Тож віднині для бажаючих дізнатися експертну оцінку світових процесів варто лише завітати до КМПУ ім. Б.Грінченка в Центр інноваційних знань.

Вікторія ПРАСОЛ
Газета: 
Рубрика: