Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«...Будуть ходити тільки ведмеді»

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував нові обмеження у сполученні з Росією
17 серпня, 2018 - 11:41
ФОТО REUTERS

«Сьогодні підписав один історичний документ. До Москви будуть ходити тільки ведмеді, як у старі добрі часи», — зазначив він.

Крім того, в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» Омелян уточнив, що анонсовані ним обмеження стосуватимуться не тільки залізничного пасажирського сполучення, що вже оголошувалося ним раніше.

Нагадаємо, 6 серпня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна може повністю принипити залізничне сполучення з Росією.

«Ми розглядаємо зараз варіант закриття залізничного сполучення з Москвою», — відповів очільник відомства на запитання журналістів.

Пізніше Міністерство інфраструктури України підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в межах її діяльності в Азовському басейні та на окупованих територіях, включаючи припинення пасажирського сполучення із РФ.

При цьому міністр транспорту Росії Євген Дітріх заявив, що відомство розробило заходи у відповідь на можливе припинення Україною залізничного та автобусного сполучення з РФ.

До слова, за даними відкритих джерел, у 2017 році найприбутковішим для «УЗ» став потяг «Київ — Москва». Дані від залізничників свідчать про 77% наповненість вагонів цього потяга. Загалом цей напрямок приніс компанії 154 млн грн прибутку.

Газета: 
Рубрика: