В Києві відкрилася міжнародна виставка «Харчові інгредієнти та технології — Україна-1999». Головна мета виставки, що проходить уже вдруге, — ознайомити вітчизняних виробників із провідними постачальниками харчових інгредієнтів. За словами керівника прес- клубу громадської організації споживачів «Виберемо якість» Тетяни Коваленко, фінансове становище більшості українських підприємств не дозволяє їм закуповувати дорогі харчові інгредієнти у провідних європейських компаній, а тому перевага віддається дешевим, часто контрабандним харчовим добавкам.
За даними Держкомстату, виробництво продовольчих товарів в Україні в I півріччі 1999 року, порівняно з аналогічним періодом 1998 року, збільшилося на 2,3%. У той же час добове споживання кожного дорослого громадянина України сьогодні таке ж, як норма споживання продуктів харчування для 3-річної дитини. Й справа, напевно, аж ніяк не у відсутності апетиту в основної маси населення...
Юлія ШАЙДА, «День»