Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

#ГодиниДляРодини

В Україні створили благодійний онлайн-магазин, де можна купити мамині обійми та годину сміху
20 серпня, 2020 - 10:28
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Фундація Дім Рональда МакДональда запустила благодійний онлайн-магазин #ГодиниДляРодини. Користувачі можуть придбати віртуальний час, що конвертується у реальну підтримку родин у Сімейних Кімнатах лікарень під час тривалого лікування дітей.

Родини завжди користуються Сімейними Кімнатами безкоштовно. Однак їхнє утримання в п’яти лікарнях України коштує понад 18000 гривень на добу. Або ж близько 12 гривень за хвилину. Саме такий час, за задумом організаторів, можна придбати в онлайн-магазині.

«У 2020 році світ зіткнувся з новими викликами, і здається, що такі важливі речі, як благодійність, відійшли на другий план. Але попри те, що відбувається у світі, діти у лікарнях так само потребують поцілунків мами та обіймів тата, і нам надзвичайно важливо привернути увагу людей до цієї теми, — розповідає Галина СОЛОВЕЙ, директорка Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні. — Саме тому ми запускаємо благодійний онлайн-магазин #ГодиниДляРодини, де кожен охочий може підтримати діяльність Сімейних Кімнат і придбати «товари», що перетворюються на безцінний час, який діти можуть провести разом із батьками».

#ГодиниДляРодини — це онлайн-магазин віртуального часу. Купуючи «товари» на сайті, користувачі роблять внесок в утримання п’яти Сімейних Кімнат у Києві, Львові, Вінниці, Сумах та Харкові. Завдяки такій підтримці фундація зможе забезпечувати роботу кімнат, а сім’ї — залишатися разом навіть у лікарні.

«Коли стикаєшся з хворобою дитини, що є великим випробуванням, дуже важливо дозволяти собі хоча б раз на тиждень відволіктися, інакше в тебе просто не буде сил боротися. Кожного дня я засинаю о пів на першу ночі — після зціджування і готування їжі на завтра. Якби не Сімейна Кімната, нам би довелося весь день тулитися у коридорах», — ділиться Наталя ПОЛИЦЯ, мама дівчинки, за життя якої боролися в реанімації київського «Охматдиту».

Алла ДУБРОВИК-РОХОВА, «День» , «День»
Газета: 
Рубрика: