Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Гроші без черги й у будь-який момент

ПриватБанку знову довірили виплату зарплат бюджетникам і соціальної допомоги
30 липня, 2005 - 00:00

Найближчим часом усі працівники бюджетних організацій і підприємств отримуватимуть зарплату по-новому. Міністерство фінансів України підбило підсумки першого відкритого конкурсу, на якому відбирали уповноважені банки з обслуговування зарплатних проектів бюджетних організацій. Серед тих, кому держава довірила виплату зарплат бюджетникам, й один із найбільших вітчизняних банків — ПриватБанк. Він цілком відповідає всім основним вимогам конкурсу — ліквідність, надійність, стабільність і гарантії виконання узятих на себе зобов’язань, — усе це на висоті та згідно із законодавчими нормами.

Отримання зарплати за допомогою пластикових карток уже не новина для бюджетників — сьогодні понад половина організацій, яких фінансує держава, запровадила зарплатні проекти з участю провідних банків, причому ПриватБанк два роки тому став першою фінансовою установою, яка запропонувала комплексну програму обслуговування зарплатних проектів й унікальні технології зарплатних карток. А тепер уряд збирається завершити впровадження системи ефективного управління зарплатними грошима та фондами соціальної допомоги громадянам, спираючись на позитивний досвід співпраці з банками.

Як зазначив при підбиванні підсумків конкурсу міністр фінансів України Віктор Пинзеник, тепер кожен бюджетник має право вибрати банк, через який він хоче отримувати заробітну плату. «Ефективність впровадження запропонованої урядом програми залежить не тільки від активності банків, а й від працівників бюджетних організацій — вони мають право та можуть наполягати в бухгалтеріях своїх організацій на укладенні договору на обслуговування з тим банком, який найзручніший для працівника», — заявив голова Мінфіну. Сьогодні практично кожен третій працівник бюджетних організацій — а це вчителі, медики, військові, міліціонери — своїм банком обрав саме ПриватБанк. Адже, крім нарахування заробітної плати, цей банк дає можливість отримувати безліч додаткових переваг — пільгові кредити на придбання товарів, можливість знімати готівку й оплачувати покупки в будь-якій точці України, переказувати гроші за найдоступнішими тарифами й користуватися іншими сучасними банківськими послугами. А наявність найрозгалуженішої в Україні мережі банківського обслуговування — майже 2000 відділень, 2,5 тисячі банкоматів і понад 16 тисяч торгових точок робить ці послуги найдоступнішими. І не тільки в Україні — будь-який власник зарплатної картки зможе отримати свої гроші без додаткових комісій у банкоматах дочірнього російського банку «МоскомПриватБанк» по всій Росії.

Тетяна ПЕЧОНЧИК
Газета: 
Рубрика: