1 серпня, 2018 - 13:42
Борщ стає для українців делікатесом — за рік продукти так званого борщового набору подорожчали майже на третину. Такі дані надала Асоціація постачальників торговельних мереж. Зокрема, буряк і м’ясо додали в ціні майже на 50% і коштують відповідно: 16 гривень за кілограм і 120 гривень. Водночас деякі овочі подешевшали. Вартість картоплі і цибулі знизилася на гривню-півтори. Молода картопля коштує 12—14 гривень за кілограм. Цибуля — 10—12 гривень. В цілому чотирилітрова каструля борщу, за підрахунками аналітиків, тепер коштує 101 гривню. Нагадаємо, мінімальна заробітна плата в Україні становить 3723 гривні. Тобто зварити борщ за ці гроші можна 37 разів. І це без урахування комунальних платежів.
Газета:
Рубрика: