Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / Економіка

13 вересня, 2012 - 00:00

Юрій Бойко: «Ціни на бензин підвищувати не будуть»

Ціни на бензин підвищуватися не будуть і залишаться на нинішньому рівні, оголосив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко. «Ми провели засідання експертно-аналітичної групи з трейдерами, підрахували всі складові сьогоднішньої ціни (на бензин. — Ред.) і домовилися з трейдерами, які були присутні на засіданні, що ціна підвищуватися не буде — немає підстав», — сказав він учора журналістам. На уточнювальне запитання, якою має бути ціна на бензин, Бойко відповів, що «такою ж, якою вона є зараз». Нагадаємо, в понеділок експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів при Кабміні вирішила зберігати щонайменше до листопада ціни на пальне на тому рівні, який було зафіксовано 10 вересня 2012 року.

Крюковський вагонзавод збільшив випуск пасажирських вагонів майже в десять разів

ПАТ «Крюковський вагонобудівний завод» (КВБЗ, Кременчук Полтавської обл.) у січні — серпні 2012 року випустив 49 пасажирських вагонів, що в 9,8 разу більше порівняно з аналогічним періодом 2011 року. Як повідомили на підприємстві, цьогоріч завод виготовляє пасажирські вагони для Казахстану, Білорусі, Таджикистану. Раніше повідомлялося, що за підсумками 2011 року КВБЗ скоротив виробництво пасажирських вагонів на 26% порівняно з 2010 роком — до 28 одиниць. Разом із тим завод випустив рекордну кількість вантажних вагонів, збільшивши їхній випуск на 18% порівняно з 2010 роком — до 10,750 тис. Нагадаємо, КВБЗ — єдине в СНД підприємство, яке має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів — пасажирських і вантажних. У цілому підприємство випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, напіввагони) та пасажирські вагони, запасні частини й візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро та ескалаторів, контейнери, шляхову техніку. Виробництво пасажирських вагонів здійснюється на замовлення «Укрзалізниці». Продукція КВБЗ постачається до понад 20 країн світу.

«Виноградарі та винарі України» ініціюють приватизацію спиртзаводів

Асоціація «Виноградарі та винарі України» просить керівництво країни сприяти приватизації спиртних заводів. «Асоціація «Виноградарі та винарі України» бачить єдиний шлях подолання існуючих проблем, а саме — роздержавлення підприємств-виробників спирту», — говориться у зверненні асоціації до Президента України та прем’єр-міністра. На думку асоціації, відміна заборони на приватизацію спиртних підприємств матиме виключно позитивні результати. Зокрема, «Виноградарі та винарі» вважають, що це призведе до залучення приватних інвестицій у галузь, збільшить надходження до державного бюджету, значно покращить ситуацію в алкогольній галузі. При цьому асоціація зауважує, що однією із ключових проблем для виробників алкоголю в Україні є забезпечення спиртом і його завищена вартість. За її даними, вітчизняні підприємства змушені платити за спирт 142 гривні за декалітр, що фактично є найвищою ціною в Європі. В асоціації впевнені, що Україна може випускати спирт за ціною не більше 80 гривень за декалітр. «До того ж підприємства з виробництва алкоголю постійно зіштовхуються з проблемою наявності достатньої кількості готового спирту, через що під загрозою опиняється весь виробничий процес», — йдеться у зверненні.

Газета: 
Рубрика: