Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / ЕКОНОМІКА

22 жовтня, 1998 - 00:00

Реальний ВВП знизився на 0,5 відсотка

Реальний валовий внутрішній продукт в Україні в січні-вересні 1998 р. скоротився на 0,5% порівняно з аналогічним періодом попереднього року, а у вересні поточного року знизився на 5%, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна. Номінальний ВВП у січні-вересні, за орієнтовною оцінкою, становив 70,333 млрд. гр., за вересень — 9,239 млрд. гр.

Стати банкрутом — простіше простого

У комітетах Верховної Ради завершується розгляд нового законопроекту «Про банкрутство». Його основною особливістю, як вважає голова Агентства з питань банкрутства Олександр Тарасенко, стане введення спрощеної процедури банкрутства. Здійснюватиметься це так: на базі майна підприємства-боржника створюється АТ, акції якого продаються на відкритих торгах, а виручені кошти йдуть на погашення боргів. Зараз в Україні помітна тенденція до збільшення числа банкрутств: за словами О.Тарасенка, близько 50% усіх підприємств працюють збитково і, отже, є потенційними банкрутами. Лише за 6 місяців до арбітражних судів надійшло 8040 позовних заяв (у 1997 р. — 12306), а кількість завершених справ із ліквідаційним балансом становить 1091 (у 1997 р. — 2320), повідомляє кореспондент «Дня» Петро ІЖИК.

Демпінг на ринку феросплавів

Українська асоціація виробників феросплавів спільно з Європейською асоціацією Euroalliage лобіюватиме призначення антидемпінгових розслідувань у Європі проти китайських експортерів феросплавів. Про це повідомив інформаційному агентству Інфобанк генеральний секретар української асоціації Олег Шевчук. За його словами, якість китайських феросплавів поступається, зокрема, українським, однак китайці значно занижують ціни. За 9 місяців поточного року Стахановський, Запорізький та Нікопольський заводи феросплавів виробили в цілому 691 тис. тонн феросплавів, що становить 88,2% до відповідного періоду 1997 р.

№202 22.10.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Газета: 
Рубрика: