Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / Економіка

28 серпня, 2012 - 00:00

На Сумщині вироблятимуть додатково шість тисяч тонн бісквітів на рік

Тростянецька фабрика ПАТ «Крафт Фудз Україна» днями запустила нову лінію з виробництва печива. Максимальна її потужність становить 6000 тонн випуску продукції на рік. Проект реалізовано за дев’ять місяців. Його вартість склала 8,5 млн доларів США. Як стверджує керівництво підприємства, реалізація проекту надасть можливість працевлаштувати 120 місцевих жителів. Нагадаємо, перший цех із виробництва печива на ПАТ «Крафт Фудз Україна», котре традиційно спеціалізується на виробництві шоколаду, було відкрито восени 2011 року. Його побудували менш як за рік, інвестиції в будівництво склали понад 40 млн доларів США. Голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь упевнений, що швидкому залученню інвестицій сприяє робота «єдиного інвестиційного вікна», котре першим було створене саме на Сумщині. Спрощена процедура оформлення дозвільних документів стимулює та заохочує інвесторів до нових інвестувань, розповідає Алла АКІМЕНКО, Суми.

Микола Азаров: Україна повністю відмовиться від закупівлі металоконструкцій у РФ

В Україні побудовано достатню кількість сучасних заводів для того, щоб повністю відмовитися від імпорту металоконструкцій з Російської Федерації, вважає прем’єр-міністр України Микола Азаров після відкриття заводу металоконструкцій «Сталтех» у Броварах (Київська обл.) у понеділок. «Ми вже практично відмовилися від закупівлі металоконструкцій в Росії. Все, що ми купували на російських заводах, — ми зараз вже можемо виготовляти на наших підприємствах», — сказав М.Азаров, повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів. При цьому він наголосив, що відмова від імпорту металоконструкцій дасть змогу заощадити валюту. Окрім того, в повідомленні наголошується, що у зв’язку з необ рунтовано високими цінами на російський газ Україна переводить свої енергоблоки на використання вітчизняного вугілля і, за словами прем’єр-міністра, в майбутньому продовжить скорочувати обсягти закупівель вуглеводнів.

Українська «донька» Ощадбанку Росії надала ПЗ кредит на 40 млн дол.

ПАТ «Дочірній банк Ощадбанку Росії» (Київ) виграло тендер на надання кредиту на суму 40 млн дол., оголошений статутним територіально-галузевим об’єднанням «Південна залізниця» (Харків). Згідно з повідомленням у «Віснику державних закупівель», кредит залучається на три роки під 12% річних. Договір про закупівлю був підписаний 17 серпня цього року. ПЗ — одна з найстаріших залізниць України. Її протяжність перевищує 3000 км, розгорнута довжина головних шляхів — понад 4 тис. км. Дорога забезпечує транспортне обслуговування регіону з видобувною промисловістю, машинобудівною індустрією і сільським господарством — це шість областей з населенням близько 20 млн осіб. ПАТ «Дочірній банк Ощадбанку Росії» (раніше — банк НРБ) засновано 2001 року. Його єдиним акціонером є Ощадбанк РФ. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2012 року за розміром загальних активів (20,206 млрд грн.) «Дочірній банк Ощадбанку Росії» посідав 15-е місце серед 174 банків, що діяли в країні.

Кременчуцьке тролейбусне управління має намір придбати в лізинг 13 тролейбусів вітчизняного виробництва

Комунальне підприємство «Кременчуцьке тролейбусне управління» (Кременчук, Полтавської області»), оголосило тендер на фінансові лізингові послуги з придбання 10 тролейбусів ЛАЗ Е183 або еквівалент, і трьох тролейбусів ЛАЗ Е301, або еквівалент. Згідно з повідомленням у «Віснику державних закупівель», документи на участь у тендері приймаються до 09.00 27 вересня цього року. Розкриття тендерних пропозицій заплановане на той же день на 11.00. Термін постачання — жовтень 2012 — лютий 2013 року.

Газета: 
Рубрика: