Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / Економiка

25 жовтня, 2012 - 00:00

Новий вантажний літак Ан-178 планують підняти 2014 року

Держпідприємство «Антонов» (Київ) розробляє вантажну версію на базі реактивного пасажирського літака Ан-158, повідомив Інтерфаксу-АВН президент — генеральний конструктор підприємства Дмитро Ківа. «Наша нова програма в розвитку сімейства літаків Ан-148 — це створення вантажного Ан-178 на базі елементів літака Ан-158. Це літак вантажопідйомністю 18 тонн. Ми почали його робоче проектування», — сказав Ківа. Він зазначив, що компанія проаналізувала ринок транспортних літаків. «Побачили, що є вільна ніша в сегменті машин вантажопідйомністю більшою, ніж в нашого Ан-74 та італійського С-27, й меншою, ніж у американського літака С-130. Ця ніша вільна. Ми її хочемо зайняти літаком Ан-178. Ми бачимо, що літак у цьому класі дуже затребуваний», — сказав Ківа. Він зауважив, що окрім перевезення 18 тонн вантажу Ан-178 у військовому варіанті зможе перевозити 99 солдатів у повній екіпіровці. «Його можна буде використовувати, наприклад, для перевезення поранених або парашутистів. Дуже важливо, що Ан-178 зможе перевозити морські контейнери, а також певні види техніки», — сказав Ківа. За його словами, «якщо порівняти перетин Ан-178 і Ан-12, то видно, що вантажна кабіна в нового літака більша». «Тим часом, вона герметична, на відміну від кабіни Ан-12. Паливна ефективність у реактивного Ан-178 краща, ніж у турбогвинтового Ан-12. Ан-178 буде максимально уніфікований. Ми беремо практично готове крило від Ан-158. Оперення те саме. Двигун також є, у нього лише буде збільшена тяга на надзвичайному режимі. Лише фюзеляж після кабіни пілотів розширимо й збільшимо центроплан. Машина виходить гарною. 2014 року ми хочемо її підняти», — сказав Ківа.

Україна з 2013 р. запроваджує державний облік артезіанських свердловин

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок державного обліку артезіанських свердловин, а також оснащення їх засобами вимірювання обсягу видобутих підземних вод. Згідно з постановою уряду № 963 від 8 жовтня 2012 року, Державна служба геології та надр має з 1 січня 2013 року забезпечити ведення держреєстру артезіанських свердловин. При цьому до реєстру мають бути внесені також дані щодо недіючих свердловин. Крім того, Кабмін зобов’язав Держслужбу геології та надр разом з місцевими органами виконавчої влади й органами місцевого самоврядування вжити заходів для забезпечення до 2013 року артезіанських свердловин засобами вимірювання обсягу видобутих підземних вод. Цим же документом внесені відповідні зміни до Порядку ведення державного водного кадастру.

У Чернівецькій області запустять пілотний проект із виробництва соків

Потужна сільськогосподарська корпорація «Сварог Вест Груп» планує в листопаді поточного року запустити пілотний проект з виробництва соків під брендом «Буковинський сад». «Йдеться про виробництво натуральних соків тривалого зберігання (до 1 року — ІФ). Цей проект буде запущено вже через місяць», — сказав глава правління корпорації Андрій Гордійчук на прес-конференції в Хмельницькій області в середу. За його словами, інвестиції в пілотний проект становлять близько 4 мільйонів гривень. Гордійчук уточнив, що потужності з випуску соків розташовані в Чернівецькій області в Сокірянському районі, де сконцентровано виробництво фруктів корпорації. «Це буде пілотний проект. Якщо ринок сприйме, ми однозначно збільшуватимемо це виробництво», — додав глава правління.

Газета: 
Рубрика: