Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

7 вересня, 2011 - 00:00

«Укрзалізниця» створить сервісний центр для нових електровозів

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») має намір створити сервісний центр для обслуговування нових електровозів 2ЕЛ4 на базі депо «Ясинувата-Захід». Як повідомила прес-служба компанії, для підготовки виробничої бази вже почалися роботи з проектування та будівництва нового цеху для ремонту електровозів, який буде створено в 2012—2013 роках. «Основне призначення майбутнього сервісного центру — забезпечення стабільної експлуатації нових електровозів. До інвестиційного проекту зі створення сервісного центру планується залучити завод-виробник, який постачатиме нову техніку на українські дороги», — сказано в прес-релізі компанії.

У виробництво лакофарбової продукції можуть інвестувати близько п’яти мільйонів євро

Концерн Deutsche Amphibolin-Werk (DAW), материнська структура групи компаній Caparol, планує найближчими роками інвестувати близько EUR 5 мільйонів у дочірнє підприємство «Капарол Україна» (Київ) для розширення виробництва та асортименту, повідомляється в прес-релізі української компанії з посиланням на власника ДК Caparol Ральфа Мур’яна. «Наша увага до цього регіону невипадкова: сьогодні український ринок є одним із найбільш перспективних у Європі... На тлі решти країн Західної та Східної Європи розвиток компанії в Україні йде досить швидким темпом», — сказав Мур’ян. «Ринок лакофарбової продукції в Україні за цей рік збільшився на 7—8%. Попри це, зростання обігу нашої компанії становило близько 40%. Наступного року, враховуючи тенденції неістотного зростання ринку лакофарбної продукції, ми розраховуємо вирости мінімум на 30%», — цитує прес-служба директора ДП «Капарол Україна» Павла Зможного.

Під Херсоном з’явиться оптовий сільськогосподарський ринок вартістью 70 мільйонів доларів

ТОВ «Оптовий ринок сільськогосподарської продукції «Європолекс» (Київська область) сподівається наприкінці вересня розпочати будівництво гуртового ринку сільгосппродукції на ділянці площею 112,5 га біля с. Антонівка на відстані 3—4 км. від Херсона. «Собівартість гуртового сільськогосподарського ринку орієнтовно становить 1 мільйон дол. на 1 га. Загальна сума інвестицій — це близько 60—70 мільйонів дол.», — повідомив перший заступник генерального директора компанії Дмитро Мельник. Зараз іде процес оформлення земельної ділянки. Після його завершення, орієнтовно за місяць, компанія сподівається відразу розпочати роботу.

Маршрутні таксі зникнуть із великих міст України за три-чотири роки

Віце-прем’єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков прогнозує припинення роботи маршрутних таксі у великих містах України протягом трьох-чотирьох років. «Ми заздалегідь попереджаємо, що в осяжному майбутньому — за три-чотири роки — маршрутних таксі не буде. Всі, хто купує «маршрутки», мають розуміти, що за три-чотири роки цього бізнесу у великих містах не буде. Тому в нього не варто вкладати гроші», — сказав він. При цьому Колесніков зазначив, що уряд надає можливість приватним перевізникам купувати автобуси великої місткості у вітчизняних виробників, компенсуючи за них відсотки за банківськими кредитах, чим стимулює розширення їхнього парку. «Це наша допомога не лише Києву, а й усім містам. До речі, Київ отримає близько 350 одиниць нового транспорту до 1 червня», — сказав він.

До 2016 року концерн планує побудувати понад 200 автозаправних комплексів

ПАТ «Концерн «Галнафтогаз» (Львів) має намір до 2016 року побудувати понад 200 автозаправних комплексів (АЗК) під торговельною маркою «ОККО» в усій країні, повідомив президент компанії Віталій Антонов. «Ми плануємо побудувати понад 200 АЗК «ОККО», перш за все — в східних, південних і центральних областях України. Згідно з програмою розвитку компанії, до 2016 року кількість АЗК має перевищити 500 одиниць» — сказав він.

Газета: 
Рубрика: