Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

29 листопада, 2005 - 00:00

У Вінниці відкрито фінансовий супермаркет

Укрсоцбанк відкрив фінансовий супермаркет у Вінниці на базі Привокзального відділення Вінницької обласної філії. В основі концепції фінансового супермаркету лежить об’єднання банківських, фінансових, страхових, рiєлторських, нотаріальних та інших послуг. Центр фінансових послуг оформлень відповідно до корпоративних стандартів Укрсоцбанку. Партнерами проекту виступили: страхова компанія «Оранта», агентство нерухомості «Абсолют СВС», туристичний оператор ТОВ «Вінницятурист».

Контрольний пакет тепер у Донецьку

ЗАТ «Сістем Кепітал Менеджмент» (СКМ), найбільша керуюча компанія України, придбало контрольний пакет акцій металургійного заводу Ferriera Valsider S.P.A.(Італія). Унаслідок операції кількість акцій заводу Ferriera Valsider S.P.A., що належать СКМ, зросла з 49% до 70%. «Ferriera Valsider є привабливим активом, що гармонійно вписується у вертикально інтегрований ланцюжок групи СКМ у гірничо-металургійному комплексі. Отримання повного контролю над підприємством відповідає стратегії СКМ у металургійній галузі», — вважає старший менеджер СКМ Ігор Сирой. Ferriera Valsider S.p.A. — металургійна компанія, заснована в липні 2001 року. Комбінат розташований у провінції Верона (Італія). Ferriera Valsider виробляє гарячекатаний лист і рулон, має дві прокатні лінії. Продукція відповідає євронормам EN 10025.

Призначено нового гендиректора

Акціонери оператора мобільного зв’язку ЗАТ «Український мобільний зв’язок» (UМС) на позачергових загальних зборах призначили генеральним директором компанії Адама Вояцького. Про це повідомила агентству Інтерфакс-Україна начальник зовнішніх відносин UМС Ярина Ключковська. У вересні 2005 року А. Вояцкий був призначений в.о. генерального директора UМС. Новий гендиректор компанії працює в UМС з 1 вересня 2001 року, займав посаду заступника генерального директора — директора з маркетингу та продажу. З квітня по вересень 2005 року суміщав посади директора з маркетингу й продажу UMC і віце-президента з маркетингу МТС.

Страхування по-крупному

Страхове товариство «Іллічівське» (Київ) розпочало надавати працівникам заводу холодильного обладнання ВАТ «Норд» (Донецьк) послуги з медичного страхування, повідомили агентству Інтерфакс-Україна в компанії. У ході презентації програм медичного страхування для працівників «Норду» страхові поліси та цінні подарунки отримали перші 10 клієнтів страхового товариства. Як відзначив генеральний директор підприємства Олександр Самсоненко, «прикладом для нас слугував вдалий досвід СТ «Іллічівське» з медичного страхування на Маріупольському меткомбінаті ім. Ілліча». СТ «Іллічівське» (до 2005 року — СК «Страховий захист», Харків) працює на страховому ринку України з 1997 року. У 2004 році його контрольний пакет акцій придбав ММК ім. Ілліча. СТ «Іллічівське» є членом Моторного (транспортного) бюро України, Ліги страхових організацій України. Має ліцензії на 13 видів добровільного страхування.

Усі права на серійний Ан-148

Україна передала права на серійне виробництво регіональних літаків Ан-148 на ВАТ «Воронезьке акціонерне літакобудівельне товариство» (ВАЛТ). Про це повідомили Інтерфаксу в прес-службі лізингової компанії «Ільюшин Фінанс До». У прес-службі відзначили, що 25 листопада між ВАЛТ і українським АНТК ім. О. К. Антонова підписаний ліцензійний договір про передачу воронезькому авіазаводу прав на використання товарного знака, типової конструкції, технічної документації при виробництві літаків Ан-148. «Підписаний договір є основоположним документом, що дозволяє розпочати серійне виробництво цих літаків в Росії», — відзначив співрозмовник агентства. Як повідомлялося, з початку 2005 року ВАЛТ приступило до підготовки серійного виробництва російсько-українського реактивного літака Ан-148. Перший серійний Ан-148 буде випущено в I—II кварталі 2006 року. Згідно з планом серійного виробництва, на ВАЛТ планується протягом 10 років зібрати близько 250 літаків Ан-148.

Газета: 
Рубрика: