Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

16 листопада, 2005 - 00:00

Місто електроніки в регіонах

Холдинг AVentures Group 2006 року збирається відкрити в обласних центрах України 12—16 гіпермаркетів City.com на доповнення до існуючих сьогодні чотирьох — трьох у Києві та один у Дніпропетровську. За словами директора компанії TRE’n’D (що входить до холдингу) Євгена Коснирева, одну крамницю буде відкрито ще до кінця року. Площа для City.com має бути адаптована і розташовуватися на одному поверсі в форматі open-space. Особлива увага приділяється технічному оснащенню площ, які орендуються, адже специфіка роботи гіпермаркету полягає в продажу техніки у відкритому доступі («все включене»). «Оптимальним варіантом співпраці є оформлення площ у оренду ще на стадії, коли ведеться проектування майбутнього ТЦ», — зазначив Коснирев.

Пролонгація мобільних проектів

ВАТ «Вимпелком», яке володіє 100% ЗАТ «Українські радіосистеми» (УРС) українського оператора мобільного зв’язку (торговельні марки WellCOM і МОБІ) протягом місяця прийме ухвалу про продовження угоди з ПриватБанком за проектом віртуального оператора Privat:Mobile, який працює на технічній базі УРС. За словами генерального директора «Вимпелкому» Олександра Ізосимова, однією з умов операції з купівлі УРС була домовленість з продавцем про те, що буде укладено угоду про закінчення проекту Privat:Mobile. Проте цей проект може виявитися перспективним для компанії, враховуючи, що корпоративні клієнти є найбільш прибутковими для оператора. Тому остаточну ухвалу щодо проекту поки що не прийнято.

Повернення в держвласність

Фонд держмайна (ФДМ) України в березні-вересні поточного року повернув до державної власності великі пакети акцій семи підприємств. 28 березня державі було повернуто пакет у розмірі 50%+1 акція ВАТ «Севастопольський приладобудівний завод «Парус», 16 червня — 93,02% акцій ВАТ «Криворіжсталь», 25 липня — 30% акцій ВАТ «Василівський авторемонтний завод», 29 серпня — 25%+1 акція ВАТ «Кам’янець-Подільський завод сільськогосподарських машин», 31 серпня — 16,06% акцій ВАТ «Львівське АТП- 24657» і 25%+1 акція ВАТ «Коломиясільмаш», 27 вересня — 30% акцій ВАТ «Олександрійський авторемонтний завод». За станом на 15 листопада в держвласності перебувають пакети акцій 1239 ВАТ, із них Фонд контролює 969, створених у процесі приватизації. У 143 із вказаної кількості державі належить 100% акцій, у 89 — 75%+1 акція, в 348 — 50%+1 акція, в 389 — 25%+1 акція.

Україна причетна до «Безпеки на Близькому Сході»

Севастопольська компанія «Риф» представляє Україну на міжнародній виставці «Безпека на Близькому Сході-2005», яка відкрилася у вівторок в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати). Компанія «Риф» демонструє унікальні за конструкцією, а також технічним розв’язанням електронні замикаючі пристрої та механізми. Загалом на виставці в Абу-Дабі свої розробки представляють 243 компанії з 37-ми держав світу. В експозиції — сучасні засоби боротьби з тероризмом, незаконним обігом наркотиків, злочинністю, новітні технології протистояння стихійним лихам і запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на об’єктах промисловості, енергетики, видобутку нафти та газу.

$40 млн. до інвестфонду нерухомості СНД

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує інвестувати $40 млн. у капітал інвестиційного фонду, який спеціалізуватиметься на вкладеннях у сфері нерухомості в СНД. Загальний обсяг фонду, що створюється компанією JER та російською інвесткомпанією Alfa Capital Partners (ACP) (структура, афільована з Альфа Груп), планується на рівні $200 млн. JER і ACP планують інвестувати до фонду $20 млн. Інші засоби планується залучити від інвесторів з Європи, Північної Америки, Середнього Сходу.

Футбол не засіб просування товару

Федерація футболу України закликає рекламні агенції та суб’єктів економічної діяльності утриматися від використання образу національної збірної України з футболу для просування свого товару чи торгової марки, пов’язуючи її з Кубком світу 2006 року в Німеччині без узгодження з оргкомітетом. Віце-президент Федерації футболу України Володимир Лашкул зазначив, що підприємцям потрібно спочатку звернутися до ФФУ, яке дасть запит до ФІФА на отримання дозволу на використання символіки. Він вважає, що через несумлінних рекламодавців ФІФА може відмовити Україні в проведенні фінальної частини чемпіонату.

Нацбанк вводить нову «десятку»

З 16 листопада Нацбанк України вводить у обіг пам’ятну монету «Батурин» номіналом 10 гривень, передає сайт «Подробиці». Як повідомив НБУ в телеграмі до банків, ця монета починає серію «Гетьманські столиці» і присвячена резиденції гетьманів Лівобережної України Дем’яна Многогрішного, Івана Самойловича, Івана Мазепи та Кирила Розумовського — Батурину. Монету виготовлено зі срібла 925 проби, масою — 31,1 грами, діаметром — 38,61 міліметра, тиражем — 5 тисяч штук.

Фарбуємо автомобілі по-новому

У Черкасах побудують фарбувальний комплекс потужністю 120 тис. легкових і вантажних автомобілів на рік. Відповідний контракт корпорація «Богдан» підписала з німецькою компанією «Eisenmann».Черкаський автозавод планує вийти на рівень випуску 120 тис. автомобілів до 2009—2010 років. Тендер на будівництво фарбувального комплексу було оголошено вісім місяців тому. У ньому брали участь декілька європейських компаній, у тому числі компанії з Кореї та Японії. «Ми вибрали одного зі світових лідерів з поставок такого обладнання — компанію «Eisenmann», — зазначив президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук. Він також додав, що постачання обладнання в рамках контракту на будівництво комплексу розраховано на два роки. Генеральний директор зі збуту компанії «Eisenmann» Йоахім Ебергард своєю чергою повідомив, що це був не перший, але «найбільший контракт на поставку обладнання в Україну».

Пасажирські поїзди з нахилом кузова

Укрзалізниця збирається модернізувати рухомий склад, впроваджуючи нові пасажирські поїзди з нахилом кузова. Техніко-економічне обгрунтуівання цього наміру вже виконали фахівці італійського консорціуму фірм «PROGETTI» та «International Consulting & Service Group». Нещодавно вони презентували розрахунки та варіанти моделювання руху поїздів типу «Pendolino» по залізницях України. Цей рухомий склад, яким користується більшість європейських країн, дозволяє при суміщеному русі пасажирських і вантажних поїздів розвивати швидкість на кривих ділянках на 25—30% більшу за швидкість звичайного рухомого складу.

Газета: 
Рубрика: