Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

13 липня, 2005 - 00:00

Пивзавод розширяється

Група підприємств Baltic Beverages Holding в Україні (ВВН) спільно з компанією «Альфа Лаваль» (Швеція) завершили будівництво другої виробничої черги київського заводу групи «Славутич», що дозволить збільшити його потужності з 120 до 200 млн. літрів на рік. На заводі встановлений найбільший серед усіх українських пивоварних підприємств сепаратор виробництва «Альфа Лаваль» і найбільша в Україні станція безрозбірного миття, що запобігає змішуванню хімічних речовин із готовим продуктом. До групи підприємств BBH в Україні входять ВАТ «Київський пивзавод «Славутич», ВАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Славутич» (Запоріжжя), ВАТ «Львівська пивоварня» та ВАТ «Славутський солодовий завод». Частка BBH в Україні минулого року становила 22,1% ринку пива (з урахуванням продажу в Україні пива «Балтика», вироблюваного ВВН у РФ).

Отримали корпоративний рейтинг

Міжнародна рейтингова агенція Moody’s присвоїла корпоративний рейтинг (раніше він називався «основний рейтинг») на рівні«(P) В3» ВАТ «Концерн Стирол». Окрім того, агенція присвоїла рейтинг«(P) В3» запланованому випуску нот участі в позиці компанії на $100 млн., які буде випущено UkrChemCapitalB.V. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, рейтинг євронот «Стиролу» повністю відбиває кредитоспроможність компанії, при цьому Moody’s уперше присвоїв борговим зобов’язанням компанії рейтинг. Прогноз обох рейтингів «стабільний». ВАТ «Концерн «Стирол» — найбільший в Україні виробник азотних мінеральних добрив, полістиролів, медпрепаратів і аміаку. Чистий прибуток компанії 2004 року зріс майже в 2,2 разу — до $79,67 млн.

Експорт чіпсів тимчасово відкладено

Компанія «Крафт Фудз Україна» з квітня 2005 року припинила експорт чіпсів «Люкс» до Росії через високий попит на цю продукцію на внутрішньому ринку. Повідомляючи про це, директор iз питань маркетингу компанії Ярослав Коваль зазначив, що поновлення експорту чіпсів до РФ намічене на кінець літа. За його словами, сьогодні на українському ринку чіпсів спостерігається зростання попиту, що зумовлене збільшенням купівельної спроможності українських споживачів і скороченням сегмента солоних сухариків. Крім того, компанія вважає успішною рекламну акцію, яку було проведено в четвертому кварталі 2004 року — в першому кварталі 2005 року. На думку фахівців, зростання ринку чіпсів в Україні 2005 року становитиме близько 40%. «Крафт Фудз Україна», за словами Я. Коваля, відвантажувала до Російської Федерації 40% вироблюваних в Україні чіпсів.

Для обміну MMS не буде перешкод

Українські оператори мобільного зв’язку найближчим часом збираються розпочати обмін мультимедійними повідомленнями (MMS). Про це повідомив гендиректор ЗАТ «Український мобільний зв’язок» (UМС) Ерік Франке. За його словами, це дозволить абонентові одного оператора посилати MMS на телефон, що працює в мережі іншого українського оператора, а зараз послуга передачі MMS діє в усіх українських операторів мобільного зв’язку лише всередині мережі. Е. Франке також повідомив, що компанії досягли домовленості про взаєморозрахунки за MMS-повідомлення. Для впровадження обміну, за його словами, залишилися лише технічні питання. Раніше обмін MMS-повідомленнями не запроваджувався, оскільки лідери ринку — UМС і «Київстар GSM» — не могли домовитися про взаємні розрахунки за доставку повідомлень.

Створено держкорпорацію «Антонов»

Уряд ухвалив постанову про створення державної корпорації «Антонов», повідомив міністр промислової політики України Володимир Шандра. До корпорації увійшли АНТК ім. Антонова (Київ), Київський державний авіазавод «Авіант», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП), київський 410-й завод цивільної авіації і ВАТ «Український науково-дослідний інститут авіаційних технологій» (УкрНДІАТ, Київ). Міністр підкреслив, що згідно з діючим Господарським кодексом державна корпорація — це єдина можлива форма об’єднання. В. Шандра також додав, що згідно з постановою Кабінету Міністрів протягом місяця буде підготовлено статут корпорації.

Газета: 
Рубрика: