Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

14 травня, 2005 - 00:00

Акціонерів просять зібратися

Оператор мобільного зв’язку ЗАТ «Київстар GSM» оголосив про проведення 29 червня річних зборів акціонерів. На порядку денному зборів — затвердження результатів роботи компанії, розподіл прибутку за підсумками 2004 року, переобрання членів ради товариства. Попередні збори, заплановані на 28 квітня, не відбулися через нез’явлення представників російської групи компаній «Альфа», якій належать 43,5% акцій ЗАТ. Останнім часом між акціонерами «Київстар» — норвезьким Telenor і російською «Альфа» — виникли розбіжності, пов’язані з можливим виходом російського оператора мобільного зв’язку ВАТ «Вимпелком» (акціонерами є «Альфа» — 32,9% голосуючих акцій і Telenor — 26,6% голосуючих акцій) на український ринок. «Альфа» виступає за вихід «Вимпелкому» на український ринок стільникового зв’язку шляхом придбання ЗАТ «Українські радіосистеми» (УРС), Telenor — проти.

Тиждень автомобільних новинок

У ХIII Міжнародному автосалоні SIA-2005, який пройде в Києві з 23 по 29 травня, за попередніми оцінками, візьмуть участь понад 700 компаній із понад 20 країн світу. Про це повідомила гендиректор компанії «АвтоЕкспо» Ніна Дятлова. За її словами, зокрема, планується участь компаній з України, Росії, Білорусі, Данії, Канади, Китаю, Нідерландів, Німеччини, США, Швеції, Туреччини, Польщі, Угорщини. Нинішній автосалон, як і торішній, пройде під егідою OICA (Всесвітньої організації виробників автомобілів). За словами Н. Дятлової, цього року на стендах автокомпаній будуть представлені не лише серійні автомобілі, а й європейські прем’єри, концепт-кари. У рамках автосалону також відбудуться розширені в 2,5 раза порівняно з минулим роком виставки «АвтоЕксклюзив» (старовинні, класичні та тюнингові авто) й «Україна Бот Експо» (водомоторна техніка та товари), а також виставка мотоциклів і велосипедів — «Байк Шоу».

Трагічна крадіжка

Учора в середині дня мобільною групою полтавської філії «Нафтозахист-Україна» під час перевірки конденсатозбірника Яновщина — Сагайдак в районі села Пришиб було виявлено зірвану пломбу та відсунуту вбік кришку колодязя. Поряд були і знаряддя несанкціонованого вторгнення — наповнені продуктом каністри та гумовий шланг. Для самого ж зловмисника, місцевого жителя, спроба крадіжки закінчилася трагічно: його знайшли мертвим у колодязі. Правоохоронні органи з’ясовують обставини трагедії, повідомляє прес-служба ВАТ «Укрнафта».

Газета: 
Рубрика: