Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

21 липня, 2011 - 00:00

Один із найбільших вітчизняних агровиробників продає свої переробні активи

Українська аграрна група «Агротон» (Луганська обл.) планує поточного року продати підприємства, що входять до її складу: ТОВ «Агро Свинпром», ТОВ «Агро Чернухінські курчата» і виробництво сирів. Згідно з проспектом емісії єврооблігацій групи, текст якого має агентство Інтерфакс-Україна, цього року вона вже продала кілька своїх активів з виробництва борошна, макаронів, хліба та хлібобулочних виробів і молочної продукції. Зокрема, в травні цього року «Агротон» продав «Макаронну фабрику Агротон», «Хлібозавод Агротон», «Айдар Млин», ТОВ «Агро Маслосироробний завод» на загальну суму близько 2,7 мільйона доларів, що на 1,5 мільйона доларів менше їхньої балансової вартості. Окрім того, ще в лютому цього року «Агротон» продав дочірнє підприємство «Млин-Євсуг». Фінансовий директор групи «Агротон» Андрій Анпілов підтвердив, що компанія справді продає свої переробні активи. «Так, дійсно, ми зосереджуємося на сільському господарстві й продаємо свої переробні активи: виробництво хліба, макаронів, млини і сироварний бізнес», — сказав він. При цьому Анпілов завірив, що група не планує поки що продавати свинарські та птахівницькі підприємства. «Свинарство і птахівництво ми за умовами проспекту (емісії облігації. — ІФ) маємо право продати впродовж періоду обіг облігацій. Але маю вас запевнити, саме зараз не будемо цього робити, більше того, цього року ми запустили птахофабрику для отримання інкубаційних яєць», — зазначив він.

Hyundai складе перший кузов швидкісного поїзда для України наприкінці серпня

Корпорація Hyundai (Південна Корея) має намір скласти перший кузов швидкісного електропоїзда для України наприкінці серпня поточного року. Як повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниці»), в даний час виконуються монтажні роботи з конструкції стін і даху поїзда, а також нижньої частині кузова. Нагадаємо, «Укрзалізниця» і корпорація Hyundai в грудні 2010 року підписали контракт на постачання 10 швидкісних поїздів для перевезення гостей фіналу Євро-2012. Постачання рухомого складу очікується в березні 2012 року.

Ефіопська гідроелектростанція працюватиме на українських турбінах

Державна корпорація «Metals and Engineering Corporation» (METEC, Ефіопія) вивчає можливість участі виробника турбінного обладнання заводу «Турбоатом» (Харків) у будівництві гідроелектростанції Hiddasse на найбільшій річці Африки Блакитному Нилі. 15 липня «Турбоатом» з робочим візитом відвідала делегація METEC. Останні ознайомилися з потужностями заводу, паровим і гідротурбінним виробництвом, після чого сторони провели переговори, у ході яких йшлося про перспективу участі «Турбоатома» у будівництва ГЕС Hiddasse. Також обговорювалося створення спільної групи з проектування обладнання для цієї ГЕС і поділу поставок турбін між «Турбоатомом», компаніями Ефіопії й інших країн Африки, а також питання будівництва різнотипних ТЕС потужністю від 60 МВт і більше, для яких «Турбоатом» міг би поставити турбіни. ГЕС Hiddasse буде входити в десятку найбільших гідроелектростанцій світу: передбачається установка 16-ти радіально-осьових гідротурбін одиничною потужністю порядку 400 МВт із робочими колісьми діаметром близько 6 метрів і розрахунковим напором 120-125 метрів. Як паливо для цих електростанцій в Ефіопії мають намір використовувати відходи цукрової тростини, біопаливо, біогаз, вугілля, а також тепло, що виділяється в процесі роботи цементних заводів.

До Євро-2012 у Київському метрополітені організують якісний мобільний зв’язок

Кабінет Міністрів прогнозує, що в розвиток мобільного зв’язку в київському метрополітені в 2011—2012 роках інвестором буде вкладено 224,5 мільйона гривень. Кабмін вніс зміни до цільової програми підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, де і зазначив цей прогноз. Уряд очікує, що в 2011 році інвестиції на ці цілі становитимуть 180 мільйонів гривень, в 2012 — 44,5 мільйона гривень. Поки що невідомо, яка компанія або компанії будуть виділяти кошти на ці цілі. У даний момент мобільним зв’язком у київському метро охоплені всі станції, а от у тунелях його немає.

До кінця року в Києві та області буде 50 автоматів з продажу свіжого молока

Про це днями повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк. За його словами, перший автомат вже є в Терезиному (Білоцерківський р-н Київської обл.), наступні п’ять планується встановити в Білій Церкві. Як повідомив Присяжнюк, вартість одного автомата виробництва Чехії становить близько 15 тисяч євро. Вони продають охолоджене до 4 — 5 градусів свіже молоко жирністю 3,5 %. Вартість 1 л молока складатиме 7 гривень. При цьому він підкреслив, що установка автоматів здійснюватиметься виключно за рахунок інвесторів. При їх експлуатації забезпечуються високі санітарні вимоги. Як повідомив Присяжнюк, один із перших автоматів у столиці буде встановлено біля Київської ОГА на площі Лесі Українки.

Газета: 
Рубрика: