Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

28 серпня, 2004 - 00:00

Треті збори акціонерів призначено на 15 жовтня

Нафтовидобувна компанія ВАТ «Укрнафта» оголосила про проведення 15 жовтня третіх зборів акціонерів, призначених на вересень-жовтень. На порядку денному зборів — звіти правління і спостережливої ради про діяльність у 2003 році, прийняття рішення про передачу в заставу (іпотеку) нерухомого майна, про делегування повноважень зборів акціонерів, участь «Укрнафти» в господарських товариствах, внесення змін до положення про філіали компанії. Нещодавно ВАТ «Укрнафта» на вимогу акціонера, що володіє понад 10% акцій, призначив позачергові збори акціонерів на 30 вересня. Порядок денний цих зборів практично ідентичний порядку денному запланованих на 15 вересня чергових зборів. Додатковим пунктом зборів 30 вересня, внесеним на вимогу акціонерів, стало питання про делегування повноважень загальних зборів акціонерів. Інші питання залишилися без зміни — звіти керівництва за 2003 рік, зміни до статуту, передача в іпотеку нерухомого майна компанії, зміна положення про філіали ВАТ, створення структурних одиниць компанії, участь «Укрнафти» в господарських товариствах і створенні недержавних пенсійних фондів.

Новий статус рейтингового агентства

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) визнала агентство «Кредит-рейтинг» переможцем у конкурсі з відбору рейтингових агентств, уповноважених присвоювати національний рейтинг. У конкурсі, підсумки якого було підведено минулого тижня, брало участь також агентство фондового ринку. ДКЦПФР планує в першому кварталі 2005 року ввести систему обов’язкового рейтингування суб’єктів і інструментів фондового ринку, в тому числі облігацій підприємств та іпотечних цінних паперів. Зокрема, обов’язкове рейтингування облігацій пропонується здійснювати для ВАТ із держчасткою, стратегічних підприємств і монополістів. Крім того, ДКЦПФР збирається в четвертому кварталі поточного року затвердити максимальні тарифи на послуги рейтингових агентств, які оплачуватимуться за рахунок коштів державних і місцевих бюджетів. «Кредит-Рейтинг» працює з 2001 року, присвоюючи рейтинги за національною шкалою.

Інтеграція в IT-індустрії

Російський концерн «Науковий центр» (КНЦ, Зеленоград), що входить до АФК «Система», придбав 51% акцій київського ЗАТ «Квазар-Мікро», одного з провідних IT-підприємств України. Про це повідомив президент «Квазар-Мікро» Євген Уткін в інтерв’ю російській газеті «Ведомости». «Про вихід із бізнесу не йдеться. Топ-менеджери залишаються керувати компанією. КНЦ придбав 51% акцій «Квазар-Мікро», а ми отримали інвестиції в капітал і розвиток інфраструктури. Розмір інвестицій ми не розголошуємо. Вони підуть насамперед у розвиток бізнесу «Квазар-Мікро» в Центральній і Східній Європі, в системну інтеграцію та розробку програмного забезпечення. Тільки в Росії ми інвестуємо в найближчі чотири місяці понад $10 млн.», — сказав президент компанії. Є. Уткін повідомив також про входження «Квазар-Мікро» до складу КНЦ і своє призначення віце-президентом КНЦ. Із його слів, компанія перенесе штаб- квартиру з Києва до Москви.

Газета: 
Рубрика: