Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

8 квітня, 2004 - 00:00

Бренд просувається до Москви

УкрСиббанк (Київ) планує до кінця 2004 року відкрити дочірній банк у Москві — «УкрСиббанк-Росія». Про це повідомив голова правління УкрСиббанку Олександр Адарич. «Ми хотіли б отримати операційну готовність нашого банку в Москві до кінця цього року. Під операційною готовністю ми розуміємо наявність у Москві нашої банківської установи, здатної проводити банківські операції вже під брендом «УкрСиббанк», — сказав він. Зі слів О. Адарича, як інформує Інтерфакс-Україна, на сьогодні УкрСиббанк зайнятий вибором московського банку для придбання.

В’їзд із страховим полісом

Страхова компанія «Оранта-Лугань» готується надати своїм клієнтам (юридичним і фізичним особам) нову послугу — обов’язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів, які в’їжджають на територію РФ. Луганська область має найбільшу довжину державного кордону з Росією — 743 км. Нерідко за добу його перетинають у обох напрямках понад 5 тисяч осіб на автотранспорті (приблизно тисяча автомобілів) і декількох пасажирських потягах. Наявність страхових полісів і спеціальних знаків від провідних російських страхових компаній забезпечить заощадження часу при перетині кордону і вільний проїзд територією Російської Федерації, а також зменшить імовірність конфліктів із російськими «даішниками», повідомляє Олена ПРИВЕН, Луганськ.

Визначено олімпійського авіаперевізника

Авіакомпанія «Аеросвіт» забезпечить перевезення українських спортсменів і делегацій на літні Олімпійські ігри 2004 року, які пройдуть в столиці Греції Афінах с13 по 29 серпня. «Аеросвіт» визнано переможцем тендера, проведеного Держкомітетом України з питань фізичної культури і спорту. Компанія виступає призначеним авіаперевізником на маршруті Київ — Афіни і обслуговує повітряну лінію майже 10 років. Цього року в рамках літнього періоду навігації авіакомпанія планує поступово збільшити кількість щотижневих польотів між столицями України і Греції — з трьох в квітні до семи (щодня) в серпні. Всі рейси будуть виконувати літаки Boeing — 737.

Грошi для зернотрейдера

ЗАТ «Комерційний банк «НРБ-Україна» (Київ) відкрило «Крим Агро Тресту» (Сімферополь) відновлювану кредитну лінію в розмірі 3,5 млн. грн. для здійснення операцій, пов’язаних iз імпортом пшениці та реалізацією її на внутрішньому ринку. Кредит надано на рік, розмір відсоткової ставки не повідомляється. ТОВ «Крим Агро Трест», що спеціалізується на оптовій торгівлі зерновими, створене в 2002 році. На сьогодні є одним із найбільших трейдерів зернових у Криму.

Пропонується кредит на авто

Перший український міжнародний банк (ПУМБ, Донецьк) планує до кінця першого півріччя-2004 року розпочати споживче кредитування населення. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомив в.о. голови правління ПУМБ Олександр Довгополюк. Iз його слів, спочатку передбачається надавати кредити для купівлі авто. В другому півріччі ПУМБ почне кредитування держателів зарплатних карт, емітованих банком. Зі слів О. Довгополюка, до кінця року банк планує надати кредити фізичним особам на суму, яка в доларовому еквіваленті становить близько $5 млн. (3-4% кредитного портфеля банку).

Новий «газовий» ліцензіат

НКРЕ видала ВАТ «Газовик» (Вінницька обл.) ліцензію на транспортування і поставку природного газу за регульованим тарифом. Для нового ліцензіата встановлено тарифи: на транспортування газу — 23,3 грн. за 1 тис. кубометрів (без ПДВ), рентабельність щодо даної операції — 7%, на поставку газу — 8 грн. за 1 тис. кубометрів (без ПДВ), рентабельність щодо даної операції — 4%. При розрахунку тарифів НКРЕ враховувала те, що «Газовик» в поточному році реалізовує споживачам 25 млн. кубометрів газу.

Колесник замість Колесника

Наглядова рада банку «Форум» (Київ) призначила виконуючим обов’язки голови правління Ярослава Колесника, який раніше займав посаду заступника голови правління. Ігор Колесник, котрий займав посаду голови правління банку з лютого 1997 року, став радником голови правління. Я. Колесник працює в банку «Форум» із 1999 року.

Газета: 
Рубрика: