Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

17 січня, 2004 - 00:00

Майстер позик

«Альфа-Банк» повідомляє про випуск і розміщення ТОВ «Санойл-фінанс» (один із найбільших виробників соняшникової олії, модифікованих жирів, маргаринів під торговими марками «Дивное» і «Кум») облігацій на суму шість млн. грн. Поручителями із позики виступають ЗАТ «Креатив» і ЗАТ «ВІСМа-Плюс», які входять до групи компаній, що є одним із найбільших виробників соняшникової олії в Кіровоградській області.

У 2002—2003 рр. «Альфа-Банк» банк уже розмістив корпоративні позики фармацевтичної компанії «Галичфарм», кондитерської — «АВК», металургійної — «Метален», телекомунікаційної — «Київстар Дж.Ес.Ем.», зерноторгової — «Агропродукт», будівельної — «Мандарин Плаза». Зараз він розміщує ще три облігаційні випуски: власні облігації (на 18,2 млн. грн.), компанії ТОВ «Агроспецресурси» під поручительство молочної компанії ВАТ «Молочник» (на 10 млн. грн.), дистриб’ютора лікарських препаратів ТОВ «Фіто-Лек» на суму 6 млн. грн.

Ротація по-німецьки

У російській компанії «Мобільні телесистеми» (МТС) сталася зміна німецького акціонера, який володіє 25,15% акцій. Замість T Mobile International AG & Co KG акціонером стала T-Mobile Worldwide Holding Gmbh, що є дочірньою структурою Deutsche Telekom AG. Нагадаємо, що МТС є власником українського оператора мобільного зв’язку компанії «Український мобільний зв’язок» (UMC).

Відпочинок у Прикарпатті стане доступнішим

До кінця 2004 року «НРБ-Україна» введе в дію два чотиризіркові готелі на 50 номерів для любителів гірськолижного туризму у Прикарпатті. Про ці плани стало відомо після того, як ТОВ «Комерційна компанія» (Київ), що входить до групи НРБ, виграла тендер з купівлі двох будівельних об’єктів — одного з корпусів турбази «Гуцульщина» (Яремча) і недобудованого готелю на Яблунівському перевалі. Загальний обсяг інвестицій у ці проекти становитиме до $3 млн. ТОВ «Комерційна компанія», створена у серпні 1999 року, є системним оператором групи НРБ з її інвестиційних проектів в Україні.

Газета: 
Рубрика: