Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

19 квітня, 2011 - 00:00

Супутник нового покоління вітчизняного виробництва «Січ-2» планується запустити в червні

Запуск українського супутника дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) нового покоління «Січ-2» на сонячно-синхронну орбіту в рамках кластерного пуску українсько-російської конверсійної ракети-носія (РН) «Дніпро» з пускової бази «Ясний» (позиційний район Ясненської ракетної дивізії російських РВСП в Оренбурзькій обл. — Авт.) заплановано на червень, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на міжнародний космічний консорціум (МКК) «Космотрас». «Точна дата запуску буде встановлена пізніше, після прибуття всіх апаратів замовників на базу підготовки космічних апаратів «Ясний», — сказав співбесідник агентства. За даними МКК «Космотрас», що є оператором космічних пускових послуг за програмою «Дніпро», крім КА «Січ-2», у кластерному пуску «Дніпра» також візьмуть участь український космічний апарат (КА) «БПА-2», перший національний супутник ДЗЗ Туреччини RASAT, космічні апарати британської SSTL NigeriaSat-2, NigeriaSat-X, космічний апарат Римського університету EduSat, а також апарати американської Space Quest AprizeSat-5, AprizeSat-6.

НБУ може переглянути планований розмір докапіталізації проблемного банку «Надра»

Національний Банк України (НБУ) допускає перегляд розміру планованої докапіталізації проблемного банку «Надра» (Київ), повідомив заступник глави НБУ Ігор Соркін. «Вони оголосили емісію (акцій — ІФ) 3,5 мільярда гривень, а далі рухатимемося з урахуванням тієї суми, що необхідна для виконання нормативів і підтримки ліквідності», — сказав він під час Міжнародного інвестиційного форуму «Ялтинські ділові зустрічі». За словами Сорокіна, сума докапіталізації банку буде визначена за підсумками аудиту. «Зараз у банку «Надра» — річний аудит, з його обліком буде визначена сума докапіталізації, й інвестор рухатиметься в цьому напрямку», — пояснив він.

Кондитерська корпорація до травня придбає 37 вантажівок

Один з найбільших операторів автомобільного ринку України корпорація «Богдан», до кінця квітня має намір постачити кондитерській корпорації Roshen 37 вантажних автомобілів Hyundai HD власного виробництва. За інформацією прес-секретаря корпорації «Богдан» Сергія Красулі, сума контракту становить близько 9 мільйонів гривень. За його словами, в рамках контракту постачається вісім автомобілів Hyundai HD 72 вантажопідйомністю 4,2 тонни, 19 автомобілів HD 65 і 10 авто HD 65 з кабіною «дует» вантажопідйомністю 3,2 тонни. Раніше корпорація «Богдан» не постачала корпорації Roshen вантажівки цієї марки. За словами Красулі, сторони також домовилися про продовження співпраці. «Для нас це досить важливий контракт, тим паче, зважаючи на тенденції ринку комерційної техніки — згідно з прогнозами, очікується його падіння на 2% порівняно з 2010 роком, а за підсумками першого кварталу сегмент легких вантажівок хоч і показує приріст, але його темпи нижчі за очікувані», — підкреслив він.

Оголошено конкурс на цифрове телерадіомовлення

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на цифрове мовлення в загальнонаціональній телемережі у складі 4 мультиплексів (МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) в стандарті DVB-T2 (MPEG-4) й затвердила умови конкурсів. Як говориться в повідомленні Нацради, загальна кількість вільних каналів (програм) мовлення для загальнонаціональної категорії мовлення дорівнює 28. При цьому, на 18 каналах оператор багатоканальної мережі має можливість поширювати програми ліцензіата зі стандартною роздільністю (SD-Standart Definition), а ще 10 — зі стандартною або високою (HD-High Definition). Що стосується мультиплексу МХ-5 для територіальної категорії мовлення (регіонального й місцевого), то на ньому кількість вільних каналів дорівнює 4 (для 167 населених пунктів, де будуть встановлені передавачі). Нацрада уточнює, що цифрове мовлення здійснюватиметься в стандарті DVB-T2 (MPEG-4).

В Україні хочуть виробляти двоповерхові вагони

«Укрзалізниця» веде переговори з чеською компанією Skoda про організацію випуску в Україні двосистемних електровозів за технічною документацією чеської компанії. Про це заявив представник «Укрзалізниці», повідомляє агентство «ЛІГАБізнесІнформ» із посиланням на радіо Praha. «Попередньо заявлені наміри і можливості постачання українськими деталями до 40% виробництва», — сказав він. Згідно з повідомленням, перша партія буде складатися з 20 локомотивів, п’ять з яких будуть випускатися на території Чехії, 15 — на території України. Двоповерхові поїзди виробництва Skoda Vagonka курсуватимуть на коротких відстанях. Пробну партію з двох поїздів чеський виробник поставить у другому кварталі 2012 року. «Потяги купують, щоб вивчити ефективність використання двоповерхових вагонів на коротких відстанях в Україні», — заявили в компанії.

Газета: 
Рубрика: