Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

11 січня, 2011 - 00:00

«Укртелекому» вибрали оцінювача

Дооцінювання державного пакету акцій ВАТ «Укртелеком» у розмірі 92,79% проведе ТОВ «Консалтингова фірма «Острів» (Київ), яке раніше оцінювало «Аеросвіт», Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд та Інгулецький ГЗК. Як повідомили у Фонді держмайна (ФДМ) України в понеділок, консалтингова фірма «Острів» визнана переможцем конкурсу з відбирання оцінювача, що відбувся 6 січня. На проведення дооцінювання відведено 30 днів. Коли отримає результати, ФДМ порівняє їх з пропозицією єдиного учасника конкурсу з продажу держпакету акцій «Укртелекому» — ТОВ «ЕСУ» — і вибере більшу вартість. «Пакет акцій може викупити учасник конкурсу з експертної оцінки лише в тому разі, якщо вона виявиться вищою за ціну, запропоновану учасником конкурсу. Інакше пакет акцій буде куплений за ціну, запропоновану учасником конкурсу», — роз’яснили у ФДМ наприкінці грудня минулого року. Нагадаємо, що українська «дочка» австрійської консалтингової компанії EPIC — ТОВ «ЕСУ» — подала єдину заявку на участь у конкурсі з приватизації «Укртелекому», запропонувавши за держпакет суму, що лише на 10 гривень перевищує стартові 10,5 мільярда гривень.

«Запоріжсталь» витратила на установку із вдування пиловугільного палива майже мільярд гривень

Одне з найбільших в Україні металургійних підприємств — ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» — спрямувало на проект з будівництва установки з вдування пиловугільного палива (ПВП) до доменних печей інвестиції у розмірі понад 980 мільйонів гривень. Як повідомляється в прес-релізі підприємства, реалізація цього проекту в повному обсязі, передбачена в 2010—2011 рр., дозволить скоротити питому витрату енергетичного та технологічного палива під час виробництва чавуну більш як на 50 кг умовного палива, або 194 тисячі тонн умовного палива на рік, за річного виробництва чавуну 3,880 мільйона тонн. Очікуване річне скорочення природного газу становитиме понад 300 мільйонів кубометрів. Як повідомили на підприємстві, наразі спільно з німецькими фахівцями тривають роботи з налагодження технології, підбираються режими роботи й необхідна сировина. Нагадаємо, що офіційне введення ПВП в експлуатацію кілька разів переносилося через складнощі в запуску установки та її нестабільну роботу.

Електрифікацію залізниці між Львовом і Iвано-Франківськом розпочнуть 2012 року

Львівська залізниця 2012 року розпочне електрифікацію ділянки між Львовом і Івано-Франківськом, повідомив генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту («Укрзалізниця») Михайло Костюк під час відкриття нового залізничного вокзалу на станції Ямниця в Івано-Франківській області минулої середи. «Львівська залізниця 2011 року розпочинає проектування електрифікації ділянки Івано-Франківськ — Львів, а 2012 року ми розпочнемо таку електрифікацію зі Львова до Івано-Франківська», — сказав він. За його словами, 2013 року електрифікацію продовжать на ділянці з Івано-Франківська до селища Ворохта. Костюк звернув увагу на те, що електрифікація залізничного руху поліпшить екологічну ситуацію в Карпатах, а також «вирішить дуже багато транспортних питань». При цьому, він не озвучив вартість такого проекту, зазначивши лише, що електрифікація 1 км одноколійної ділянки коштує до 2 мільйонів гривень. Гендиректор також підкреслив, що під час електрифікації залізниці одночасно замінять системи зв’язку, управління рухом, безпекою руху та контролю.

До літа для сонячних електростанцій в Iспанії здійснять постачання двох українських трансформаторів

Великий світовий виробник трансформаторного устаткування — «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) — до червня 2011 року має намір постачити до Іспанії для об’єктів сонячної генерації групи компаній Abengoa S.A. два трансформатори 62,5 МВА 220 кВ. Як повідомила прес-служба ВАТ ЗТР у понеділок, відповідний контракт, вартість якого не розголошується, підписано в грудні 2010 року. Це вже третій контракт, у рамках якого ЗТР виготовить трансформатори для об’єктів Abengoa S.A. Згідно з контрактом, ЗТР постачить трансформатори для сонячних електростанцій Helios I&II (Ciudad Real, Іспанія).

Дніпропетровська область 2011 року планує залучити 16,4 мільярда гривень інвестицій

Дніпропетровська область 2011 року планує залучити 16,4 мільярда гривень інвестицій, тоді як 2010 року до регіону було залучено 7,5 мільярда гривень. Згідно з ухваленим на сесії обласної ради 30 грудня 2010 року рішенням, влада області розраховує, перш за все, на інвестиції в будівництво об’їзної дороги довкола Дніпропетровська та метрополітену в обласному центрі, а також в реалізацію інших інфраструктурних проектів. До загального обсягу запланованих на поточний рік інвестицій залучені капвкладення в реалізацію проектів з модернізації металургійних і машинобудівних підприємств області.

У експлуатацію ввели оптоволоконну лінію зв’язку «Хмельницький — Кам’янець-Подільський»

Енергозабезпечуюча компанія ВАТ «Хмельницькобленерго» 30 грудня 2010 року ввела в експлуатацію оптоволоконну лінію зв’язку «Хмельницький-Кам’янець-Подільський». Як повідомила прес-служба компанії, оптоволоконна лінія завдовжки 120 км прокладена в рамках проекту заміни грозозахисного троса (заземленого громовідводу, натягнутого вздовж повітряної лінії електропередачі ПЛ-110 кВ, — ІФ) з вбудованим оптоволоконним кабелем. Роботи профінансовані за рахунок інвестиційної програми компанії. За допомогою оптоволоконної лінії «Хмельницькобленерго» зможе в режимі реального часу отримувати інформацію з віддалених підрозділів, об’єктів, а також проводити відеоконференції.

Газета: 
Рубрика: