Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

29 грудня, 2010 - 00:00

Британська компанія розширює розвідку нафти в Криму

ТОВ «Англо-Укр-Енерджі» (АУЕ, Київ) домовилося з урядом АРК про розробку ще двох родовищ нафти на території півострова, говориться в звіті інвестиційної компанії Tower Gate Capital PLC (Велика Британія), що володіє акціями підприємства. Таким чином, кількість кримських родовищ нафти, що розробляються АУЕ на території півострова, збільшилася до п’яти. У Tower Gate Capital відзначають наявність на території Кримського півострова значної кількості невеликих родовищ нафти (з викачуваними запасами менше 100 мільйонів барелів) неглибокого залягання. «Більшість полів дуже малі для великих нафтових компаній, проте вони дуже вигідні для малих видобувних компаній, таких як АУЕ», — підкреслюється в звіті.

Борщагівський хімфармзавод збільшує кількість закордонних представництв

Акціонери ЗАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ, Київ) на зборах 23 грудня вирішили збільшити кількість закордонних представництв компанії до двадцяти. Згідно з повідомленням ЗАТ в системі розкриття інформації ДКЦПФР, нові представництва будуть відкриті в Москві (РФ), Баку (Азербайджан), Мінську (Білорусь), Бішкеку (Киргизія), Єревані (Вірменія), Тбілісі (Грузія), Душанбе (Таджикистан), Ашхабаді (Туркменістан), Ризі (Латвія), Варшаві (Польща), Каїрі (Єгипет), Белграді (Сербія), Хо Ші Міні (В’єтнам), Стамбулі (Туреччина), Дубаї (ОАЕ), а також в Сінгапурі й Гонконзі. За даними БХФЗ, до кінця 2009 року він мав три закордонні представництва — в Алмати (Казахстан), Кишиневі (Молдова) й Ташкенті (Узбекистан). Окрім цього, акціонери вирішили реорганізувати філію «Аптека БХФЗ». Основний ринок збуту БХФЗ — Україна. Але завод також експортує продукцію до Узбекистану, Білорусі, Грузії, Молдови, Таджикистану, Латвії, Азербайджану, Вірменії й Камеруну.

«Шахта ім. Засядька» вкладе один мільярд гривень в освоєння нафтогазоносних площ

Орендне підприємство «Шахта ім. Засядька» (Донецька обл.) має намір вкласти не менше одного мільярда гривень в освоєння дев’яти нафтогазоносних площ до 2019 року, повідомила прес-служба компанії з посиланням на заступника генерального директора з нових технологій і комплексного розвитку шахти Бориса Бокого. «Протягом найближчих восьми років шахта повинна вкласти в освоєння виявлених родовищ не менше одного мільярда гривень», — говориться в повідомленні, опублікованому на сайті підприємства. За одержання спеціальних дозволів на дев’ять нафтогазоносних площ «Шахта ім. Засядька» заплатить державі близько 10 мільйонів гривень. У 2011—2012 рр. підприємство планує купити два бурових верстата вантажопідйомністю 2 тисячі к.с. Для здійснення похило-направленого буріння свердловин із застосуванням технології гідророзриву підприємство планує купити 2011 року забійні двигуни фірми NOV та устаткування для їхнього ремонту. Як повідомляє прес-служба, на сьогодні шахта вже вклала понад 200 мільйонів гривень у створення науково-технічної та виробничої бази з видобутку метану вугільних родовищ та іншої вуглеводневої сировини. Зокрема, підприємство купило два бурових верстата виробництва компанії National Oilwell Varco, станцію геолого-технологічного контролю.

Газета: 
Рубрика: