Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

27 липня, 2010 - 00:00

«Турбоатом» поставить устаткування для атомних станцій Росії

Єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій — ВАТ «Турбоатом» (Харків) — до кінця липня планує підписати договір на модернізацію та допоставку устаткування для енергоблоку №3, що будується на Ростовській АЕС (РФ). Як повідомила прес-служба «Турбоатома», відповідний протокол про співпрацю підписаний в ході російсько-української наради з постачання устаткування для АЕС Росії, яка відбулася 20 липня на підприємстві. Відповідно до прес-релізу, об’єм майбутніх робіт включає модернізацію проточних частин циліндрів високого і низького тиску, внаслідок чого потужність турбоагрегату зросте з 1000 МВт до 1160 МВт, підвищиться ККД і надійність турбоустановки. За словами генерального директора «Турбоатома» Віктора Суботіна, який цитується в прес-релізі, підсумком переговорів є фактичне підписання контрактів із постачання устаткування на блок №3 Ростовської АЕС в сумі до 100 мільйонів дол. Відповідний договір планується укласти до 30 липня поточного року. Згідно з протоколом про співпрацю, «Турбоатом» також візьме участь в будівництві нового енергоблоку № 4 на Ростовській АЕС. Окрім того, сторони домовилися, що до 21 серпня поточного року «Турбоатом» підготує техніко-комерційну пропозицію з постачання турбіни потужністю 1200 МВт для перспективного енергоблоку Нижньогородської АЕС (РФ), повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ, «День».

Міськрада Києва схвалила реконструкцію заводу «Оболонь»

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект реконструкції майнового комплексу заводу «Оболонь» для забезпечення зростання його виробничої потужності до 130 мільйонів декалітрів (дал) пива в рік. Таке рішення було прийняте в ході засідання секції міськради в четвер. Проект розроблений державним інститутом «Укрдипрохарчопром» за замовленням ЗАТ «Оболонь». У нім, зокрема, передбачається будівництво двох будівель — триповерхового цеху для розливу пива в банки і будівлі, в якій буде розташоване відділення з ємкостями для бродіння. Обидві будівлі зведуть за головним корпусом заводу.

Iспанці хочуть інвестувати 8 мільйонів євро в туристичний бізнес Криму

Іспанська компанія Joy Asset Management готова інвестувати 8 мільйонів євро в туристичну сферу АРК, повідомив генеральний директор компанії Арно Сент-Пол на черговій зустрічі з першим заступником голови кримського уряду Павлом Бурлаковим. «Ми маємо декілька інвестиційних груп, згодних вкладати гроші в Крим. При одержанні необхідної інформації ми готові інвестувати, починаючи з вересня, 8 мільйонів євро для створення двох курортних комплексів», — сказав Сент-Пол, якого цитує Головне управління інформаційної політики Ради Міністрів АРК. При цьому він відзначив наявність на Кримському півострові «величезного майданчика» для реалізації інвестпроектів. Однією зі сфер співпраці гендиректор Joy Asset Management назвав розвиток інфраструктури, яка сприятиме збільшенню потоку туристів в автономію. Він підкреслив, що для активної і плідної співпраці необхідна загальна стратегія розвитку Криму, яка «дозволить швидше залучити інвесторів, аби вони розуміли, куди вкладати інвестиції». «Дорога, якою йдуть інвестори, має бути прозорою, інвестор повинен прийти і почати працювати: вкладати гроші», — резюмував Сент-Пол. У свою чергу, П. Бурлаков відзначив, що напрями і етапи вже визначені, створені сприятливі умови для роботи іноземних інвесторів на території автономії. Тепер для реалізації всіх можливих проектів з іспанською стороною необхідно активно рухатися далі.

Будівлю колишнього кінотеатру «Одеса» реконструюють під готель

Одеська міськрада затвердила 13 липня міськобѓрунтування реконструкції з надбудовою споруди колишнього кінотеатру «Одеса» по вул. Спиридонівській, 1/3, повідомляється на офіційному веб-сайті міста. Замовником робіт виступило ТОВ «Технобуд» (Київ). Згідно з повідомленням, містобудівним обѓрунтуванням передбачається: відновлення і реставрація фасадів двоповерхової будівлі; демонтаж конструкцій даху; прилаштування внутрішнього каркаса; зведення внутрішньої чотириповерхової частини будівлі готелю, що надбудовується; повна заміна внутрішніх і зовнішніх систем інженерного забезпечення; благоустрій прилеглої території. Передбачається, що в готелі буде 139 номерів, а також підземний паркінг на 39 автомісць. Будівля по вул. Спиридонівській, 1/3 (колишня вул. Горького) побудована в 1908 — 1909 роках.

ФДМ і Брянський машзавод пробачили один одному борги

Фонд державного майна (ФДМ) України і ЗАТ «Управляюча компанія «Брянський машинобудівний завод» (Росія) укладуть мирову угоду і договір про залік зустрічних вимог, у рамках якого російський інвестор знов отримає 76% акцій ВАТ «Луганськтепловоз» і обидві сторони будуть звільнені від зустрічних грошових розрахунків. Відповідне розпорядження №1501 Кабінет Міністрів України прийняв 21 липня і обнародував у понеділок. Згідно з розпорядженням, Кабінет Міністрів України погодився з пропозицією ФДМ про припинення взаємних зобов’язань Фонду і ЗАТ «Управляюча компанія «Брянський машзавод», що випливають із рішення Госпсуду м. Києва від 1 квітня 2010 року та договору купівлі-продажу 76% акцій ХК «Луганськтепловоз» від 29 червня шляхом укладення між ФДМ і «Брянським машзаводом» договору про взаємозалік зустрічних угод. Кабмін також доручив ФДМ забезпечити укладення мирової угоди.

Газета: 
Рубрика: