Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

13 жовтня, 2009 - 00:00

В аеропорту «Харків» працюватиме німецька система обробки багажу

Компанія «Нью Системс АМ» (Харків) 7 жовтня підписала угоду з компанією Vanderlande Industries (Німеччина) про придбання системи обробки багажу для аеропорту «Харків». Про це сказано в повідомленні прес-служби групи Development Construction Holding (DCH), до складу якої входить «Нью Системс АМ». Придбання й установку системи заплановано в рамках проекту реконструкції аеропорту у зв’язку з підготовкою міста до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Установка системи дасть змогу значно збільшити пропускну спроможність аеропорту на прильоті/вильоті, оптимізувати регулювання пасажиропотоку і таким чином забезпечити пасажирам Міжнародного аеропорту «Харків» європейський рівень сервісу», — сказав генеральний директор компанії «Нью Системс АМ» Володимир Васильченко. Продуктивність системи — 720 одиниць багажу за годину. Система включає 12 модулів перевірки, інтеграцію на двох скринінгових машинах, мультифункціональне резервування, автоматичне сортування до третього рівня безпеки й відділення для внутрішніх і міжнародних рейсів. Крім того, до неї входять два конвеєри: один для внутрішніх, один — для міжнародних рейсів. «Визначальна риса системи обробки, що впроваджується, — мобільність, яка передбачає здатність до розширення, створення додаткових пунктів реєстрації, терміналів прибуття», — зазначено в повідомленні. Загальна сума інвестицій DCH у придбання системи становить 1,5 млн. євро.

Канадець інвестує в «каналізаційний» обігрів у Полтаві

Інвестор із Канади має намір вкласти 30 мільйонів дол. у нову розробку «Полтававодоканалу» з обігріву приміщень за допомогою тепла з каналізації, повідомили журналістам у прес-службі облдержадміністрації в понеділок. За даними прес-служби, інвестор збирається придбати спеціальні теплові насоси. «Зараз у Полтаві відпрацьовуються будинки, які могли б опалюватися за цією технологією», — зазначили в облдержадміністрації, додавши, що, можливо, дані насоси будуть встановлені для опалювання відомчого житла — будинків турбомеханічного заводу. «Це підприємство може освоїти виробництво теплових насосів», — додали в прес-службі. Розробка працівників «Полтававодоканалу» полягає в тому, щоб використати для обігріву службових приміщень тепло з каналізації. «Температура каналізаційних стоків сягає приблизно 20 градусів. Трубки, заповнені спеціальною рідиною в каналізаційних каналах очисних споруд нагріваються, й рідина, під дією теплонасосів, акумулює температуру для обігріву приміщень», — пояснюється у повідомленні.

Спочатку склад, а невдовзі — й виробництво

У Броварському районі Київської області відкрили Логістичний центр Reynaers загальною площею 10 тисяч кв. м. Інвестор — ТОВ «Рейнарс Україна», що виступає представництвом бельгійської Reynaers Aluminium, постачальника інноваційних і архітектурних рішень з алюмінію. Як повідомляється в прес-релізі української компанії, загальна сума інвестицій у проект становила сім мільйонів євро. «Новий логістичний центр відіграє ключову роль у побудові діяльності Reynaers на території України та Росії. Наші основні інвестиції в Україні були направлені на будівництво цього центра, що означає посилення логістики, створення значного складського запасу найбільш запитаних в Україні систем, істотне покращення роботи складу і принципово новий рівень якості та швидкості обслуговування клієнтів», — цитує прес-служба генерального директора компанії Reynaers по Україні та країнам СНД Андрія Клименка. Крім того, до кінця 2009 року «Рейнарс Україна» планує запустити в Україні власне фарбувальне виробництво для алюмінієвих профілів. «Цех фарбування буде також розташований на території логістичного центра Reynaers. На даний момент закуплене все необхідне обладнання, і найближчим часом почнеться монтаж і налагоджувальні роботи лінії фарбування», — додають у компанії.

Плани на прибуток

ВАТ «Мотор Січ» планує 2009 року отримати чистий прибуток на рівні 250-260 мільйонів гривень, повідомив голова ради директорів ВАТ В’ячеслав Богуслаєв. «Цього року ми сподіваємося на 250-260 мільйонів гривень прибутку», — сказав він журналістам у Запоріжжі в суботу, відповідаючи на питання про прогнози на чистий прибуток поточного року. Голова ради директорів при цьому повідомив, що обсяг виробництва поточного року планується збільшити на 17-18% у порівнянні з минулим роком. Крім того, за словами Богуслаєва, 2010 року підприємство планує збільшення виробництва на 40% у порівнянні з поточним роком.

Акції «Луганськтепловозу» на рахунок ФДМ поки не надходили...

Пакет акцій Холдингової компанії (ХК) «Луганськтепловоз» у розмірі 76%, який за рішенням Господарського суду Луганської області мав бути списаний із рахунку Керівної компанії «Брянський машзавод» (РФ) і перерахований на рахунок Фонду держмайна (ФДМ) України, станом на понеділок на рахунок ФДМ не надійшов. Як повідомили в прес-службі Фонду, за повідомленням реєстратора ХК «Луганськтепловоз» — ТОВ «Центр-Реєстратор», зазначену ухвалу суду він ще не отримав.

Газета: 
Рубрика: