Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

11 серпня, 2009 - 00:00

В охоронній зоні ЮНЕСКО побудують готель

UDC Holding, що входить до складу «Універсальної інвестиційної групи» («УІГ», обидва — Київ), збирається до кінця 2011 року побудувати на пл. Міцкевича у Львові 4-зірковий готель Novotel вартістю близько EUR8 мільйонів. Про це журналістам повідомив генеральний директор холдингу Леонід Богданов. За його словами, будівництво готелю на 76 номерів почнеться не раніше осені 2010 року в зв’язку з великою кількістю необхідних дозволів для здійснення будівництва в охоронній зоні ЮНЕСКО. При цьому голова холдингу зазначив, що вже підписана попередня угода з TUI Travel Plc (Велика Британія), офіційним оператором із розміщення гостей і учасників чемпіонату Європи з футболу 2012 року з боку УЄФА, щодо надання УЄФА номерів у цьому готелі на час чемпіонату.

Вітчизняним енергоустаткуванням оснастять газопровід, що будується в Iрані

Українське держпідприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбінобудування «Зоря-Машпроект» (НВКГ, Миколаїв) забезпечить енергоустаткуванням іранський газопровід IGAT-7, що будується, по якому газ родовища Південний Парс надходитиме у південні провінції країни і до Пакистану. Як повідомили в прес-службі компанії, днями український партнер здійснив поставку іранській стороні першої партії обладнання у складі чотирьох газотурбінних двигунів ДУ-80 потужністю 25 МВт кожний для газоперекачуючих агрегатів (ГПА) компресорних станцій IGAT-7. Поставка здійснена в рамках укладеного 2007 року контракту, що передбачає поставку восьми двигунів ДУ-80. Друга партія повинна відбути до Ірану у вересні.

Виробництво львівських батонів модернізували

Один із найбільших виробників хліба та хлібобулочних виробів в Україні — ВАТ «Концерн Хлібпром» (Львів) інвестував 8,6 мільйона гривень у модернізацію двох хлібозаводів у Львові, що йому належать. Як зазначається в прес-релізі концерну, в рамках проекту оновлення виробничої бази львівських хлібозаводів закуплено обладнання для часткового дообладнання ліній із виробництва пшеничного круглого хліба та батона. Передбачається, що нове обладнання дозволить збільшити потужність лінії з виробництва батонів на 30%. Запуск реконструйованих ліній планується восени цього року.

Хочеш зробити хороші грейфери — зроби їх сам...

Державне підприємство «Морський торговий порт «Південний» (Одеська обл.) почало виробництво грейферів (різновид вантажозахвату для сипучих вантажів) на власних потужностях. Як повідомила прес-служба МТП «Південний», випробування дослідного зразка пристрою відбулися 7 серпня. «Виготовлення грейферів силами фахівців ремонтно-механічних майстерень може вирішити досить складну проблему: грейфери вітчизняного виробництва досить швидко виходять із ладу, що призводить до додаткових витрат і простою техніки. До того ж, як засвідчили розрахунки, собівартість експериментального зразка вдвічі менша, ніж закупівельна вартість продукції будь-якого з українських СРЗ», — говориться у прес-релізі порту. У повідомленні також сказано, що дослідний зразок працюватиме на другому навантажувально-розвантажувальному районі протягом місяця. «Якщо тестування пройде успішно, порт збирається поставити виробництво грейферів на потік і покривати, таким чином, не лише власні потреби у грейферах, але й попит на вантажозахватні пристрої в інших портах країни», — йдеться у прес-релізі.

Маршрут Харків — Стамбул не відновили

Авіакомпанія «Роза Вітрів» (Київ) скасувала поновлення регулярного рейса за маршрутом Харків-Стамбул і відкриття нового напрямку Львів-Стамбул. «Рейси мали стартувати 10 серпня, однак, на жаль, із комерційних причин ми змушені були перенести їх на невизначений термін», — повідомила прес-секретар авіакомпанії «Роза Вітрів» Дар’я Сухенко. У грудні 2008 року в зв’язку зі зниженням попиту на повітряні перевезення, «Роза Вітрів» скасувала рейс Харків — Стамбул.

Дивідендів не буде: прибуток піде на розвиток

Акціонери ВАТ «Авдієвський коксохімічний завод» (АКХЗ, Донецька обл.), що входить до групи «Метінвест», ухвалили рішення не виплачувати дивідендів за підсумками 2008 року й направити частку чистого прибутку в розмірі 641,694 тисячі гривень до резервного фонду, а залишок у розмірі 803 мільйона 345,441 тисячі гривень залишити без розподілення. Як повідомляється у прес-релізі компанії, текст якого розміщений на корпоративному сайті групи, таке рішення ухвалили загальні збори акціонерів ВАТ «АКХЗ» у п’ятницю. «За нинішніх складних економічних умов нерозподілену частку прибутку ми плануємо направити на продовження реалізації довгострокової програми модернізації, реконструкцію та розвиток підприємства для подальшого підвищення виробничої ефективності заводу та його екологічної безпеки», — пояснив гендиректор АКХЗ Геннадій Власов, слова якого наводяться у прес-релізі.

Модернізація з метою підвищення якості цегли

Провідний виробник лицьової цегли в Україні — ЗАТ з іноземними інвестиціями «Слобожанська будівельна кераміка» («СБК», Київ) планує до кінця 2009 року завершити модернізацію виробництва на заводі з виробництва лицьової цегли «СБК-Харків» у Харкові, повідомив начальник відділу маркетингу компанії Сергій Панченко. «Завод у Харкові закритий з весни цього року на модернізацію з метою підвищення якості продукції. Завершити модернізацію ми плануємо до кінця поточного року, після чого буде початий процес відладки виробництва. Повноцінний запуск заплановано на кінець першого — початок другого кварталу наступного року, однак це відбудеться лише у випадку, якщо ринок цього зажадає», — сказав він.

Рентабельність повернулася...

Одне з найбільших метпідприємств України — Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім. Ілліча (Донецька обл.) липень відпрацював із позитивним фінансовим результатом — уперше за період кризи, повідомляє прес-центр компанії з посиланням на генерального директора підприємства Володимира Бойко. За його словами, за минулий місяць комбінату вдалося скоротити відставання від виробничих планів. «Уперше за час кризи підприємство відпрацювало місяць із позитивним фінансовим результатом. Сприятливо, на думку Володимира Семеновича (Бойко), на разі складаються і перспективи роботи ММК ім. Ілліча в серпні та вересні», — йдеться в інформації прес-центру. Результати роботи комбінату в липні дозволили дещо збільшити фонд оплати праці у провідних виробничих підрозділах. У найближчих планах підприємства — закінчення капітального ремонту доменної печі №5, на що необхідно виділити понад 65 мільйонів гривень, а також капремонт вапняно-обжигового цеху, фінансування та виконання заходів щодо підготовки до зими.

Ліквідовано «дочку» «Нафтогазу»

Міністерство палива й енергетики своїм наказом від 31 липня ухвалило рішення щодо ліквідації дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» «Курортнафтогаз» (Київ). Про це сказано в повідомленні дочірнього підприємства. Претензії кредиторів приймаються протягом двох місяців (до жовтня). «Курортнафтогаз» займався забезпеченням фінансово-господарської діяльності об’єктів соціальної сфери «Нафтогазу України», організацією санаторно-курортного лікування та відпочинку, туристичною й екскурсійною діяльністю в Україні та за кордоном.

Газета: 
Рубрика: