Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

30 липня, 2009 - 00:00

Шахтарі оновлюються

Вугледобувна компанія ВАТ «Краснодонвугілля» (Луганська обл.) у січні-червні 2009 року направила на підтримку виробничих потужностей, модернізацію обладнання та забезпечення необхідного рівня промислової безпеки більш ніж 270 мільйонів гривень. За даними прес-центру підприємства, за цей час у «Краснодонвугіллі» було введено в експлуатацію п’ять очисних вибоїв замість вугільних лав, що вже відпрацювали свій ресурс, на що було направлено 180,2 мільйона гривень, а на оснащення прохідницьких вибоїв витрачено 57,1 мільйона гривень. У рамках програми з промислової безпеки, за шість місяців цього року пробурено 8,7 км поверхневих дегазаційний свердловин, а також 18,6 км підземних дегазаційних свердловин. «Необхідність постійного вкладення значних коштів зумовлена відроблянням запасів вугілля, вибуттям лав і необхідністю підготовки нових лав замість відпрацьованих. Крім того, з урахуванням складної геології та метанового чинника, ми направляємо великі кошти на заходи щодо забезпечення необхідного рівня промбезпеки та зниження виробничих ризиків», — наводяться у повідомленні слова генерального директора «Краснодонвугілля» Олександра Потапенка. Загалом 2009 року на розвиток «Краснодонвугілля» планується направити близько 670 мільйона гривень.

Енергоприбуток зростає

Чистий прибуток ЗАТ «Енергогенеруюча компанія «ДАРтеплоцентраль» (Київ) у січні — червні 2009 року за українськими стандартами бухгалтерського обліку становила 5,07 мільйона гривень, тоді як аналогічний період 2008 року підприємство завершило з чистим збитком 5,471 мільйона. Згідно з повідомленням компанії у системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку України, її чистий прибуток у першому півріччі збільшився у 1,5 рази (на 127,892 мільйона гривень) — до 374,454 мільйона гривень, валовий прибуток — у 3,5 разів (на 84,781 мільйона гривень), до 118,29 мільйона гривень.

Структуру акціонерного капіталу змінили

ЗАТ «Смарт-холдинг» (Київ) у рамках нещодавно створеного суднобудівного субхолдингу здійснює зміну структури акціонерного капіталу ВАТ «Херсонський суднобудівний завод» (ХСЗ). Як повідомляється в офіційній інформації компанії з посиланням на дані номінального держателя ТОВ «Джером Секьюрітіз», станом на 22 липня поточного року сталися зміни у складі власників 10% та більше за акції ВАТ «ХСЗ». Згідно з інформацією, наразі ТОВ «Агаліт Лтд» (Київ) належить 101 мільйон 430,788 тисяч акцій, що беруть участь у голосуванні, ВАТ «ХСЗ» (20,35% статутного капіталу), компанії ТОВ «Грінволдтрейд» (Херсон) — 98 мільйонів 541,866 тисяч акцій (19,68%), компанії ТОВ «Денкорд АГ» (Київ) — 125,1 мільйонів акцій (24,98%).

Футбольним фанатам у Донецьку не буде де жити?

Компанія TUI Travel Plc (Велика Британія), яка є офіційним оператором із розміщення гостей і учасників чемпіонату Європи з футболу 2012 року з боку УЄФА, відмовилася підписувати відповідні договори з готелями «Донбас Палас» у Донецьку та «Опера» в Києві. Таке рішення туроператора викликане завищеними цінами у вказаних готелях — 800 евро за ніч. Разом із тим, керівництво двох готелів зі свого боку підписало договори з УЄФА на розміщення гостей чемпіонату «Євро-2012» ще 8 травня, однак ані негативної, ані позитивної відповіді керівництва Союзу європейських футбольних асоціацій ще не було. Схожа ситуація склалася лише з готелями «Донбас Палас» і «Опера», що належать холдингу «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ — Донецьк), тоді як з іншими готелями у містах, що претендують на прийняття матчів чемпіонату — Києві, Харкові та Львові, всі договори підписані обома сторонами. Як повідомлялося, відповідно до рішення Спостережної ради УЄФА, компанія TUI Travel Plc є офіційним агентством із розміщення УЄФА під час Євро-2012.

Українська сільгосптехніка для Японії та Канади

Національна акціонерна компанія (НАК) «Украгролізинг» протягом найближчого тижня планує укласти контракти на постачання сільськогосподарської техніки та обладнання для переробки сільгосппродукції з представниками японської та канадської компаній під державні гарантії. Про це повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник. «Переговори ведуться з японською компанією Marubeni Сorporation і канадцями. «Украгролізинг» уже наступного тижня може з ними укласти контракти на поставку під гарантії уряду», — сказав він. Мельник зазначив, що техніка та обладнання для переробки сільгосппродукції, які постачаються у рамках контрактів, насамперед призначатимуться для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Цього року уряд готовий надати державні гарантії розміром до 300 мільйонів гривень під закупівлю відповідної техніки із зернопереробки й обробки продукції тваринництва. При цьому ведуться переговори не лише з представниками канадських і японських компаній, а й з іншими країнами, зокрема, з Ізраїлем і Кореєю. Мельник припустив, що сума першого контракту може становити 15-20 мільйонів гривень, «які канадці вже завели на рахунку Укрексімбанку (Київ)». Міністр також повідомив, що подальша реалізація програм із закупівлі сільськогосподарської техніки під держгарантії здійснюватиметься з урахуванням досвіду, отриманого від реалізації перших одиниць уже поставленої техніки.

Хто постачатиме 50 тисяч тон мазуту?

Компанія ВАТ «Центренерго» (Київ) оголосила про проведення тендера з відбору компанії, щодо постачання 50 тисяч тон мазуту на теплоелектростанції (ТЕС) товариства у серпні-жовтні 2009 року. Згідно з обнародуваним на веб-сайті Міністерства економіки оголошенням, тендерні пропозиції генкомпанія ухвалює до 17 серпня 2009 року, на цю ж дату заплановане їхнє розкриття. Тендерне забезпечення становить 735,5 тисячі гривень у вигляді банківської гарантії.

Газета: 
Рубрика: