Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

25 червня, 2009 - 00:00

Китайці допоможуть залучити до України інвестиції з Азії

Інвестиційна компанія «Альтана Капітал» (Київ) підписала з гонконгською компанією First Union Ltd. угоду про спільну роботу із залучення до України боргового капіталу з Південно-Східної Азії, повідомляється в прес-релізі інвесткомпанії. За словами генерального директора компанії Анатолія Амеліна, думки якого наведені в прес-релізі, механізм організації фінансування передбачатиме ретельний аналіз і оцінку перспектив розвитку інвестпроектів як з боку української інвесткомпанії, так і з боку азіатських співінвесторів. Згідно з умовами досягнутих домовленостей між сторонами, мінімальна сума фінансування одного проекту повинна складати не менше 50 мільйонів дол. Амелін також підкреслив, що потенціал взаємодії України з азіатським регіоном є величезним, і динамічніший розвиток економічного співробітництва як на державному рівні, так і на рівні взаємодії бізнес-структур, дозволить нашій країні швидше подолати кризові явища в економіці та реалізувати повною мірою наявний потенціал. Серед пріоритетних сфер для фінансування компанії виділили інфраструктурні та виробничі проекти, видобування корисних копалин, а також проекти, пов’язані з сільським господарством, повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ, «День».

Українці модернізують для Iндії двигуни 105 літаків

Один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також для промислових газотурбінних установок — ВАТ «Мотор-Січ» — проведе модернізацію двигунів 105 літаків Ан-32 Військово-повітряних сил Індії в рамках окремого контракту вартістю близько 150 мільйонів дол., узятого в доповнення до українсько-індійського контракту на ремонт і модернізацію цих літаків вартістю 397,7 мільйона дол., повідомив генеральний директор державної компанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук. «Контракт із ВПС Індії на 397,7 мільйона дол. не включає в себе договір компанії «Мотор-Січ» на модернізацію двигунів вартістю близько 150 мільйонів дол.», — повідомив він на брифінгу в Секретаріаті Президента в Києві. Підписаний у ході щорічного авіасалону в Ле Бурже 15 червня цього року українсько-індійський контракт передбачає ремонт та модернізацію впродовж п’яти років і чотирьох місяців 105 літаків Ан-32 для ВПС Індії вартістю 397,7 мільйона дол..

Лінія з виробництва будівельних матеріалів — в експлуатації

Виробник та постачальник комплексу будівельних матеріалів для дахів і фасадів — компанія «ТПК» (Львів) запустила лінію з виробництва покрівельних і стінових сендвіч-панелей із наповнювачем з мінеральної вати і пінополістиролу на базі діючого заводу «ТПК-Профіль» у Фурсах (Білоцерківський р-н, Київська обл.). Як повідомляється в прес-релізі компанії, загальний об’єм інвестицій у лінію та виробничий цех склав понад 65 мільйонів гривень. Згідно з повідомленням, виробнича потужність лінії становить 1,5 — 2 мільйони квадратних метрів сендвіч-панелей на рік.

До кінця року в столиці добудують житловий комплекс економ-класу

Будівельна компанія «Фірма «Т.М.М.» (Київ) планує в четвертому кварталі поточного року завершити будівництво житлового комплексу «Авіатор» економ-класу по вул. Комарова, 22 — 28 у Києві. Як повідомили в компанії, на сьогодні в комплексі продано 35% загальної житлової площі за ціною продажу 1 кв. м від 10,9 до 12 тисяч гривень, а загальний об’єм інвестицій у реалізацію цього проекту складає близько 150 мільйонів гривень. Згідно з повідомленням компанії, нині в «Авіаторі» «Т.М.М.» продовжуються роботи з добудовування підземного паркінгу, покрівлі, роботи зі скління, теплоізоляції лоджій, роботи доштукатурного комплексу з монтажу систем інженерії — монтаж систем водопостачання, каналізації та опалювання, електропостачання й аварійного електропостачання.

Українські трансформатори для вірменсько-російської ТЕС

Великий світовий виробник трансформаторного обладнання — ВАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) у грудні 2009 року збирається відвантажити чотири трансформатори в рамках укладеного договору з вірменсько-російським ЗАТ «АрмРосгазпром» на постачання обладнання для п’ятого блоку Разданської ТЕС, що будується у Вірменії. Як повідомила прес-служба ЗТР у понеділок, в рамках контракту, вартість якого не розголошується, будуть поставлені три блокові трансформатори — 400 МВА 220 кВ, 200 МВА 220 кВ, 40 МВА 35 кВ і один трансформатор для власних потреб 5,3 МВА 15 кВ.

До 2012 року — ще один торгово-офісний центр

Ввести в експлуатацію торгово-офісний центр по вул. Л. Толстого, 57 у Києві в лютому 2012 року планує ТОВ «К.А.Н. Девелопмент» (Київ), повідомив президент компанії Ігор Ніконов. Він уточнив, що інвестиції в будівництво об’єкта, спорудження якого було розпочате в квітні 2009 року, складуть близько 80 мільйонів дол. Згідно з проектом, загальна площа будівлі становитиме 79,4 тисячі кв. м, з яких корисна — 70,5 тисячі кв. м. Крім того, передбачається підземний і надземний автопаркінги загальною місткістю на 315 машиномісць. Крім офісних площ, у приміщенні будуть розміщені ресторани швидкого харчування, кафе, непродовольчі магазини.

Газета: 
Рубрика: