Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

18 червня, 2009 - 00:00

Полтава також хоче реконструювати аеропорт

Комунальне підприємство «Аеропорт «Полтава» оголосило тендер з відбору розробника проектно-кошторисної документації для проведення реконструкції аеровокзального комплексу. Згідно з оголошенням аеропорту у «Віснику державних закупівель», заявки на участь у тендері приймаються до 14:00 6 липня. Розкриття тендерних пропозицій відбудеться 6 липня. КП «Аеропорт «Полтава» займає земельну ділянку площею 214 га, має одну злітно-посадочну смугу завдовжки 2550 м і завширшки 42 м, яка дозволяє приймати повітряні судна зі злітною масою до 64 тонн. На території також розташовано аеровокзальний комплекс з пропускною спроможністю 400 пасажирів на годину.

ЄБРР інвестує в українські заправки

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть ВАТ «Концерн Галнафтогаз» (Львів), одному з найбільших операторів ринку нафтопродуктів України, фінансування в розмірі 50 мільйонів дол. у вигляді інвестиції в капітал. Відповідне рішення схвалила у вівторок рада директорів ЄБРР, повідомив прес-секретар представництва банку в Києві Антон Усов. «Галнафтогаз» у лютому підписав з ЄБРР протокол про наміри в рамках угоди про інвестицію у капітал. Кошти призначені для фінансування інвестпрограми «Галнафтогаз» до 2012 року та пов’язаного з нею збільшення розміру статутного капіталу, а також інвестицій у збільшення ефективності використання енергії. У рамках проекту, загальна вартість якого оцінюється в 60 мільйонів дол., також передбачається розвиток національної мережі автогазозаправочних пунктів.

Сталеливарна реконструкція

Одне з найбільших підприємств важкого машинобудування України — Новокраматорський машинобудівний завод (НКМЗ, Донецька обл.) практично завершив реконструкцію сталеливарного виробництва заводу введенням в експлуатацію другої установки ківш-піч (УКП). Як повідомила прес-служба НКМЗ, введення другої установки через 10 років після створення першої УКП стало необхідним з урахуванням збільшення потреби у високоякісній сталі. «Із введенням у експлуатацію другої УКП на НКМЗ закінчується реконструкція сталеливарного виробництва, в рамках якої підприємство повністю відмовилося від мартенівського виробництва рідкої сталі, створило дугову сталеливарну піч місткістю 50 т, дві автоматизовані УКП, установку глибокого вакуумування сталі», — зауважено в прес-релізі. У прес-релізі з посиланням на президента НКМЗ Георгія Скударя зазначається, що в найближчі декілька років завод збирається завершити переоснащення ковальсько-пресового та ливарного виробництв, і до 2012 року на підприємстві працюватиме 230 нових верстатів та обробляючих центрів.

На Львівщині будують завод абразивних матеріалів

Компанія Klingspor (Німеччина) 16 червня почала будівництво заводу абразивних матеріалів у місті Великі Мости (Сокальський район Львівської області). Про це повідомив представник Львівської обласної державної адміністрації. З його слів, перша черга будівництва буде завершена до 2010 року. Виробництво на заводі почнеться в першому кварталі 2010 року. Планується, що на ньому буде працювати спочатку 100 чоловік, а до 2011 року — близько 500. Вартість будівництва першої черги становить 3,5 мільйона євро. Компанія планує продавати продукцію заводу в Україні, Росії та Білорусі.

М’ясокомбінат бере кредит під закупівлю сировини

Східно-промисловий банк (Луганськ), який входить до групи невеликих, відкрив непоновлювану кредитну лінію Лисичанському м’ясокомбінату (Луганська область) на 4 мільйона гривень. Про це сказано в повідомленні комбінату. Кредитний договір підписано 11 червня. Відсоткова ставка — 25% річних. Мета кредиту — придбання сировини, матеріалів, послуг та інші поточні витрати. Кошти надані строком на 1 рік (до 10 червня 2010 року).

Французи мають намір сконцентрувати 81,4% Укрсиббанку

Банк BNP Paribas (Франція), що збільшив на початку червня свою частку в статутному фонді Укрсиббанку з 51% до 75,5%, має намір сконцентрувати 81,42% акцій Укрсиббанку. Про це сказано в повідомленні прес-служби Укрсиббанку. «У результаті процесу реєстрації збільшення капіталу на 1,275 мільярда гривень, що мало місце 28 квітня, капітал Укрсиббанку розподілиться в такий спосіб: 81,42% буде належати BNP Paribas Group, а частка групи компаній Олександра Ярославського становитиме 18,58%», — сказано в повідомленні. Укрсиббанк також зазначає, що збільшення частки BNP Paribas у його статутному фонді з 51% до 75,5% відбулося за рахунок викупу акцій, які належали групі компаній, підконтрольних Ернесту Галієву. «Ернест Галієв вирішив продати свою частку в Укрсиббанку, щоб повністю зосередитися на іншій діяльності», — сказано в повідомленні.

Будівництво газобетонного заводу в Криму продовжать наступного року

Найбільший кримський виробник цементу комбінат «Будіндустрія» (Бахчисарай, Крим) планує почати будівництво заводу з виробництва газобетону в Бахчисараї в березні-травні 2010 року. Про це повідомив представник компанії. «Будівництво заводу в Бахчисараї плануємо почати навесні 2010 року», — сказав він. У жовтні 2008 підприємство зупинило реалізацію проекту заводу у зв’язку з тим, що «Будіндустрії» не вдалося одержати кредит для фінансування проекту. Представник компанії також додав, що зараз підприємство почало інвестувати кошти у придбання обладнання для нового заводу.

Газета: 
Рубрика: