Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

14 квітня, 2009 - 00:00

Словенські інвестиції для малого бізнесу в Україні

Інвестиційна компанія P&S Group (Словенія) має намір інвестувати в середній і малий бізнес в Україні 20—30 мільйонів євро. Про це сказано в повідомленні компанії. «Компанія планує зосередити свої зусилля на компаніях середнього і малого бізнесу України, інвестувавши в їхній розвиток близько 20—30 мільйонів євро, а також у наданні ряду фінансово-консультаційних послуг», — сказано в повідомленні. В Україні P&S Group представлено компанією P&S Capital Україна, що займається оцінкою бізнесу, а також компанією з управління активами P&S Asset Management. Інвестиційна політика компанії в Україні орієнтована на сфери економіки, що задовольняють базові потреби кінцевих споживачів — фармацевтику, логістику, фінансові послуги, IT, утилізацію відходів та інші.

Претензії до виконання інвестзобов’язань є. Але...

Фонд державного майна заявляє про невиконання компанією «РусАл» (Росія) інвестиційних зобов’язань щодо Запорізького алюмінієвого комбінату. Про це сказано в повідомленні ФДМУ. Відповідно до повідомлення, з 31 березня по 2 квітня ФДМУ провів планову перевірку виконання умов договору купівлі продажу держпакета акцій ЗАлКу, власником якого зараз є Velbay Holdings Limited, контрольована «РусАлом». ФДМУ зазначає, що результати перевірки показали невиконання інвестзобов’язань у частині внесення інвестицій у розвиток підприємства, але підкреслює, що таке невиконання є наслідком тривалих судових заборон на виконання інвестзобов’язань... «Незважаючи на це, більшість із зобов’язань власником виконуються, у тому числі — у соціальній сфері, що підтверджується й позицією профспілок. Із запланованих 200 мільйонів доларів інвестицій також внесено понад 120 мільйонів доларів», — сказано в повідомленні. Фонд веде переговори із власниками для розробки програми погоджених дій, що дасть змогу вирішити питання як виконання інвестзобов’язань, так і цін на електроенергію, які дають змогу підприємству рентабельно працювати, і сподівається на їхню конструктивну позицію.

Колектори об’єднуються

8 колекторських компаній створили Незалежну асоціацію українських колекторських агентств (НАУКА). Про це сказано в повідомленні «Незалежного колекторського агентства», що є одним зі співзасновників асоціації. До складу асоціації ввійшли такі колекторські компанії: «Авеста-Україна», «Ікспоінт», «Незалежне колекторське агентство», «Агентство комплексного захисту бізнесу «Дельта М», Національне колекторське агентство «Зеніт», «Бізнес Безпеку», Creditexpress LLC, і «Укрфінанси». Основним завданням діяльності асоціації є взаємодія з державними органами для розробки нових законопроектів, які сприяють підтримці й розвитку колекторського ринку в Україні, нормативно-правового регулювання загальних основ функціонування ринку, а також впровадження галузевих документів, які регламентують колекторську діяльність. Раніше Міністерство юстиції ініціювало заборону діяльності колекторських компаній.

У планах — нова аеродромно-диспетчерська вишка

Державне підприємство обслуговування повітряного руху «Украерорух» має намір побудувати аеродромно-диспетчерську вишку в міжнародному аеропорту «Сімферополь» до травня 2010 року. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства транспорту й зв’язку. Відповідно до проекту, нова аеродромно-диспетчерська вишка буде мати восьмикутну форму й висоту 29 метрів. Будівництво вишки планується на відстані 387 метрів від злітно-посадкової смуги. Проект диспетчерської вишки виконаний Державним проектно-технологічним і науково-дослідним інститутом цивільної авіації. Аеронавігаційне обладнання виготовить науково-виробниче об’єднання «Аеротехніка». Проект будівництва фінансується «Украерорухом», без залучення бюджетних коштів. Аеродромно-диспетчерська вишка призначена для диспетчерського й злітно-інформаційного обслуговування повітряних суден у районі аеродрому при посадці й зльоті літаків.

Ринок супермаркетів: слід зачекати...

Компанія Auchan (Франція) і ЗАТ «Фуршет» (Київ) відклали початок проекту розвитку спільної мережі великих торгово-розважальних центрів (ТРЦ) в Україні щонайменше на рік у зв’язку з фінансово-економічною кризою, повідомив голова спостережної ради «Фуршета» Ігор Баленко. «Усі чекають осені для розуміння того, як розвиватиметься ринок», — сказав він, коментуючи тимчасову зупинку реалізації проекту, додавши, що якщо ситуація на ринку не стабілізується і 2010 року, партнери з проекту чекатимуть далі. Раніше, у березні 2007 року, Auchan і «Фуршет» створили два спільні підприємства (СП) для розвитку гіпермаркетів під ТМ Auchan і мережі великих ТРЦ, у яких будуть представлені як гіпермаркети Auchan, так і супермаркети «Фуршет».

АН летять до Бразилії...

АНТК ім. Антонова (Київ) презентує перспективні багатоцільові сімейства літаків Ан-74 і Ан-140 потенційним замовникам Латинської Америки під час міжнародної авіаційної виставки LAAD-2009, яка пройде 14-17 квітня в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Як повідомили у прес-службі АНТК, серед програм, що представляються компанією, вже є затребуваним на світовому ринку новий варіант багатоцільового сімейства Ан-74 — морський патрульний. У прес-службі також зазначили, що під час виставки запланована серія переговорів із представниками авіаційних підприємств Латинської Америки стосовно співпраці, включаючи створення нових типів авіаційної техніки.

Газета: 
Рубрика: