Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

15 листопада, 2008 - 00:00

Криза — кращий час зміцнювати позиції?

У період економічної кризи девелоперська компанія «Європа» (Київ) планує активно розвивати котеджне містечко «Олімпік-Парк» в Київській області й 2009 року збільшити свою частку в секторі первинної заміської нерухомості області до 50%. «Складна ситуація на ринку нерухомості не є розумною підставою для відмови від розвитку. Навпаки, саме в такі моменти з’являється можливість зміцнити свої лідируючі позиції. В акціонерів компанії виникає ідея різкого збільшення ринкової частки до 50%», — повідомив журналістів генеральний директор компанії Сергій Єлисєєв. За його словами, наступного року компанія інвестує приблизно $56,5 мільйона за умови продажу 200 котеджів, додавши, що його прогноз із продажу — близько 350 будинків.

Iз ремонтом АЕС зволікають...

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» продовжить терміни планово-запобіжних ремонтів (ПЗР) на першому і другому енергоблоках Рівненської й третьому блоці Південно-Української атомних електростанцій (АЕС) через зниження рівня споживання електроенергії в країні. Як повідомила прес-служба НАЕК, компанія також розглядає можливість виведення в листопаді на тривалий поточний ремонт першого енергоблока Південно-Української АЕС. «З метою ефективного використання часу ремонтів на вказаних блоках проводитимуться роботи, передбачені концепцією підвищення безпеки і продовження термінів експлуатації енергоблоків АЕС», — зазначили в НАЕК.

Трьохзіркові готелі також будуватимуться, незважаючи на кризу

Український готельний оператор Clubhouse Group Holdings (Британські Віргінські о-ви), що розвиває в Україні мережу трьохзіркових готелів «7 днів», незважаючи на економічну кризу, зберігає раніше озвучені плани розвитку. «Світові тенденції впливають на нас. Однак наші плани зберігаються. Відбувається переформатування пріоритетів, зокрема, можливі невеликі коригування термінів реалізації проектів. Сьогодні для нас пріоритетними проектами є завершення SPA-готелю в Трускавці та початок будівництва готелю в Києві. Триває в плановому режимі проектна робота по готелю в Чернівцях. Готель в Запоріжжі буде відремонтовано 2009 року, а комплексна реконструкція відкладена на півтора року», — повідомила директор з розвитку бізнесу групи компаній Ольга Міщенко.

Оптоволокно для «дочки»

Оператор фіксованого зв’язку «Комстар — Об’єднані ТелеСистеми» (Росія) побудував оптоволоконну NGN-мережу для свого дочірнього підприємства «Комстар-Україна» (Одеса). Про це повідомляє російська компанія. Побудована на основі рішень Next Generation Network мережа складається з магістральної мережі Київ—Одеса і двох мереж у цих містах. На основі цієї мережі «Комстар-Україна» зможе надавати комплекс послуг Triple Play для абонентів Києва й Одеси, а також сервіси для корпоративних клієнтів з організації віртуальних приватних мереж, IP-телефонії, надання високошвидкісного доступу в інтернет. Також мережа може бути основою для розгортання мережі WiMAX для бездротового інтернет-доступу. Будівництво мережі було здійснено «Комстар-ОТС» за сім місяців у співробітництві з компанією «Квазар-Мікро». «Комстар-Україна» вже почала промислову експлуатацію мережі.

Газета: 
Рубрика: