Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

28 жовтня, 2008 - 00:00

Перестраховка автомобільного дистриб’ютора в Йорданії

Автомобільну компанію Nuqul Automotive Co, що знаходиться в Йорданії, прийняла в перестрахування АТЗТ СК «ЛЕМА» (Харків). Згідно з оригінальними договорами страхування від вогневих ризиків, загальна страхова сума за даним договором становить $25 мільйонів. СК «ЛЕМА» бере участь у даному ризику на 15%. Договір набрав чинності 12 жовтня 2008 року і діятиме до 30 квітня 2009 року. Ризик отриманий у перестрахування через великого грецького брокера, повідомляє Тетяна МАМАЛИГА.

Справа про банкрутство

Господарський суд Миколаївської області відкрив судочинство у справі про банкрутство однієї з найбільших суднобудівних верфей України — державної акціонерної холдингової компанії «Чорноморський суднобудівний завод» (ДАХК «ЧСЗ», Миколаїв). Згідно з опублікованим у понеділок офіційним повідомленням у пресі, справу про банкрутство ЧСЗ порушено судом 17 червня. Як зазначається в повідомленні, введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено Ігоря Шенцева. 2006 року Шенцев також був розпорядником майна після порушення справи про банкрутство ВАТ «Херсонський суднобудівний завод».

Кількість ТРЦ у Дніпропетровську стрімко зростає

Компанія Karavan Real Estate Limited, що входить до Групи компаній (ГК) «Караван» (Київ), ввела в експлуатацію першу чергу торговельно-розважального центра (ТРЦ) «Караван Megastore» по вул. Нижньодніпровська, 17, у Дніпропетровську. Як повідомляється в прес-релізі групи, зокрема, компанія відкрила галерею бутиків загальною площею 22 тисячі квадратних метрів. До її складу увійшло близько сотні магазинів. За словами генерального директора Кaravan Real Estate Limited Дениса Случинського, слова якого наведено в прес-релізі, ТРЦ у Дніпропетровську став третім об’єктом мережі ТРЦ «Караван Megastore». «До кінця 2008 року Karavan Real Estate Limited планує ввести в експлуатацію другу чергу центру, в якій буде відкрито льодовий каток, кінотеатр, боулінг і ряд інших об’єктів зони розваг», — зазначає він.

«Залізничний» прибуток

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») за підсумками січня—вересня 2008 року отримала чистий прибуток у розмірі 1,614 мільярда гривень. Як повідомила заступник міністра транспорту та зв’язку Катерина Фоменко в ході колегії Мінтрансзв’язку в понеділок, за підсумками дев’яти місяців 2007 року чистий збиток «Укрзалізниці» залишав 129,4 мільйона гривень. Фоменко також повідомила, що прибуток «Укрзалізниці» від звичайної діяльності в січні—вересні 2008 року становив 7,9996 мільярда гривень. При цьому вона уточнила, що збитки від пасажирських перевезень становили 3,6 мільярда гривень, у тому числі, від приміських перевезень — 1,7 мільярда...

Газета: 
Рубрика: