Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

10 вересня, 2008 - 00:00

Шоколадний ребрендинг

У новому кондитерському сезоні компанія «АВК» приступила до завершального етапу ребрендингу. Весь процес планується закінчити до кінця року. Також планується масштабна рекламна кампанія «АВК», що включає в себе телевізійні ролики основних брендів компанії — Persona, Domior, «Шедевр» — в оновленій упаковці. Компанія прогнозує, що преміальний сегмент кондитерського ринку, зокрема категорія шоколадних цукерок, як і в кількох минулих сезонах, випереджатиме темпи зростання ринку в цілому.

Квадратний метр в обмін на облігації

Агрофірма «Троянда» випустить іменні цільові облігації серій «Е» — «Н» загальною сумою 127,055 мільйона гривень. Відповідне рішення було ухвалене на загальних зборах акціонерів 4 квітня 2008 року. Розміщення облігацій усіх серій компанія проведе самостійно з 15 вересня по 15 листопада 2008 року. Облігації серії «Е» (1,115 мільйона штук), серії «F» (456,45 тисячі штук), серії «G» (396,95 тисячі штук) номіналом 58,5 гривні і «Н» (312,24 тисячі штук) номіналом 55,55 гривні будуть випущені в бездокументарній формі. Залучені кошти будуть направлені на будівництво першої черги житлового комплексу з об’єктами суспільно-громадського призначення, паркінгом і благоустроєм пам’ятника природи «Кристерова гірка»

2 мільйони євро на розвиток заводу з виробництва ПВХ-профілів

«ВЕКА Україна», дочірня компанія німецької VEKA AG, що спеціалізується на виробництві віконних і дверних профілів із пластика, збирається вкласти 2 мільйони євро в розвиток заводу з виробництва полівінілхлоридних (ПВХ) профілів у Калинівці 2009 року. Першу чергу заводу потужністю дев’ять тисяч тонн продукції на рік введено в експлуатацію. До теперішнього часу обсяг інвестицій у будівництво і запуск першої черги заводу становив 14,3 мільйона євро. При цьому загальний обсяг інвестицій, необхідний для виведення підприємства на проектну потужність у 40 тисячі тонн продукції на рік, а також термін окупності проекту в компанії не уточнюють.

В Україні випустять перший рейковий автобус

У листопаді 2008 року «Крюківський вагонобудівний завод» випустить перший рейковий автобус спільного польсько-українського виробництва. У листопаді автобус буде переданий замовнику — Південній залізниці, другий такий автобус буде поставлений Південній залізниці в грудні 2008 року. Зборку обох рейкових автобусів вже розпочато. Вони збираються з польських комплектуючих. Їхня відмінність у тому, що дані автобуси будуть оснащені механізмом для посадки інвалідів на візках. Також буде зменшено висоту сходинок автобуса. Нагадаємо, що «Крюківський вагонобудівний завод» — один із провідних вагонобудівних підприємств України, випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, напіввагони) та пасажирські вагони, запасні частини та візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро і ескалаторів, контейнери, дорожню техніку.

Виграний тендер на поставку облицювання контейнерів

Провідне підприємство важкого машинобудування України, «Азовмаш», виграло тендер на поставку облицювання контейнерів сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива (СЗВЯП) із захисним кільцем на адресу Запорізької АЕС для капітального ремонту шести енергоблоків. Як повідомила прес-служба «Азовмаша», крім «Азовмаша» в тендері брав участь Новокраматорський машинобудівний завод. Лише ці підприємства в Україні оснащені спеціалізованим обладнанням, що дозволяє виготовляти СЗВЯП. У прес-релізі зазначається, що з 2002 р. по 2007 рік для запорізьких енергетиків підприємство вже виготувало 36 комплектів облицювання контейнерів. Крім того, спроектовано й виконано кранове та технологічне обладнання для заводу з переробки рідких ядерних відходів на Чорнобильській АЕС.

«Молочий» кредит

Великий молочний виробник «Ковельмолоко» (Волинська обл.) 5 вересня підписав з Укрексімбанком договір про невідновлювану кредитну лінію терміном на один рік, на суму 17,2 мільйона гривень. Як повідомила компанія в системі розкриття ДКЦПФР у вівторок, ставку за кредитом визначено на рівні 20% річних, заставою виступають майно компанії і товари в обігу. Згідно із повідомленням, кредит призначений для поповнення обігових коштів.

Поповнення в лавах акціонерів

До числа найбільших акціонерів ЗАТ «Полікомбанк» увійшло ЗАТ «Еліта», яке збільшило пакет акцій кредитно-фінансової установи до 13,49% голосуючих акцій, говориться в офіційному повідомленні кредитно-фінансової установи. Як повідомляється, розмір пакету акцій, якими володіє ЗАТ «Еліта», збільшився, і становить 320800 шт. простих іменних акцій (13,49% голосуючих акцій)».

Екологічна небезпека Севастополю не загрожує

ЗАТ «Стивідорна компанія «Авліта» заявляє, що будівництво нового комплексу з перевалки сипучих вантажів, у тому числі вугілля, в Севастополі не являє загрози для екологічної безпеки міста. Як повідомив Олександр Лагоша, масштабні інвестиції — 150 тисяч гривень (шоста частина від загальної суми інвестицій у проект), які стивідорна компанія «Авліта» збирається направити на впровадження унікальних технологій, забезпечать екологічну безпеку перевантажувального комплексу. Універсальний перевантажувальний комплекс буде закритим на всіх етапах — від приймання вантажу з корабля до завантаження його у вагони. За його словами, криті конвеєрні лінії, системи «водяного туману», системи фільтрації та вентиляції на кожному етапі перевантаження, 2-ступеневі пиловловлюючі пристрої, критий механізований склад забезпечать ефективне очищення повітря.

Газета: 
Рубрика: